Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
1ο Olympic Day Run: «Μαγνήτης»… για την Αρχαία Ολυμπία – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

1ο Olympic Day Run: «Μαγνήτης»… για την Αρχαία Ολυμπία – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας


Ακούστε το άρθρο
 

Oλόκληρο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σήμερα στο 1ο Olympic Day Run, που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, έχει την υποστήριξη και τη συμμετοχή, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί με τους πολίτες και τους αθλητές της Ηλείας που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, θα συμμετέχουν και καταξιωμένοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, ανάμεσα στους οποίους και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα: Το Olympic Day Run περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς αγώνες, που είναι: 1.Θα προηγηθεί ο αγώνας δρόμου 4.000 μ. (ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.) με αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα έχει κατεύθυνση νοτιοδυτικά και παράλληλα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ολυμπίας, στροφή αριστερά προς την κοίτη του Αλφειού ποταμού, διαδρομή περιμετρικά του Αρχαιολογικού Χώρου και του Σταδίου, με έξοδο στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, πορεία αριστερά στην επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. 2.Θα ακολουθήσει ο αγώνας δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς και Δυναμικού Βαδίσματος 1.500 μ., με ώρα εκκίνησης: 12:15 μ.μ.

Η αφετηρία είναι έμπροσθεν του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη, και οι αθλητές θα κινηθούν με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς τον Αρχαιολογικό Χώρο, αναστροφή στο ύψος του Αρχαίου Σταδίου επί της επαρχιακής οδού και με αντίστροφη κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα αυτό θα αποδοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή σε επίσημο Φορέα Προστασίας Παιδιών. Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 4 χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12o έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα 1,5 χλμ., μπορούν να συμμετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. «Ο αγώνας διοργανώνεται με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς, προσθέτοντας: «Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η διοργάνωση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας ή και διεθνούς εμβέλειας στην Αρχαία Ολυμπία, γιατί πρόκειται για πρωτοβουλίες που προσθέτουν στον τόπο μας, αναδεικνύουν τις ολυμπιακές αξίες και συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή». Όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα olympicdayrun.gr.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: