Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
2ο ΕΠΑΛ Πύργου: Καθηγητές και μαθητές δείχνουν τον δρόμο

2ο ΕΠΑΛ Πύργου: Καθηγητές και μαθητές δείχνουν τον δρόμο

Παράδοση αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια η Εθελοντική Αιμοδοσία Μαθητών και Εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου.

Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, με την ευχή τους κάθε φορά να είναι το κοινωνικό σύνολο να ξεπεράσει τους φόβους και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν γενικά όσον αφορά το θέμα της αιμοδοσίας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα και να διαδίδεται με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της προσφοράς.

Η Τράπεζα Αίματος του σχολείου μετρά σχεδόν 20 χρόνια ζωής και συνεχούς προσφοράς μονάδων αίματος, τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς. Παρότι το μαθητικό δυναμικό του σχολείου δεν παραμένει σταθερό και συνεχώς έρχονται νέα παιδιά, η ενημέρωσή τους για την εθελοντική αιμοδοσία και πως αυτή μπορεί να σώσει ζωές είναι συχνή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η 1η εθελοντική αιμοδοσία της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου, την οργάνωση της οποίας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Νικολόπουλος με τη στήριξη του Διευθυντή Αθανάσιου Βέρρα.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από την γιατρό του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη και κατόπιν αιμοδότησαν.

«Οι καθηγητές παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους»

Η γιατρός κ. Ζαχαριαδάκη τόνισε πως το 2ο ΕΠΑΛ είναι για ακόμα μια φορά πιστό στο ραντεβού του και πως είναι ένα από τα σχολεία του Πύργου που καλλιεργεί έντονα την αιμοδοτική συνείδηση. Σημείωσε πως αρκετοί από τους καθηγητές του σχολείου προσφέρουν το αίμα τους όντας  ταυτόχρονα παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους, που αποκτούν το αίσθημα ότι βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες στο διευθυντή του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα στον Ανδρέα Νικολόπουλο, όντας ο συντονιστής της δράσης που ενημερώνει τους μαθητές για την σημασία της προσφοράς τους. Τέλος, όσον αφορά τις ανάγκες του Σταθμού Αιμοδοσίας υποστήριξε πως παραμένουν σταθερά μεγάλες, υπογραμμίζοντας πως όλοι θα πρέπει να ξοδεύουν ελάχιστο από το χρόνο τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό που μπορεί να σώσει ζωές. Τέλος, μίλησε για τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της αιμοδοσίας προκειμένου να διώξουν κάθε φόβο του κόσμου από την πανδημία και μετά

«Σωστή και διαρκής ενημέρωση για την αιμοδοσία»

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και νοσηλευτής στην ειδικότητα Ανδρέας Νικολόπουλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς, μοιράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του προς όλους όσους βοήθησαν με την εθελοντική τους αυτή προσφορά.

Ακόμα, στάθηκε στην ενημέρωση που γίνεται από το σχολείο για την σημασία της αιμοδοσίας αλλά και για το ποιοι έχουν τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να αιμοδοτούν, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν μεγάλη χαρά να συνεχιστεί η εθελοντική τους προσφορά και μετά την αποφοίτηση από τα σχολεία. Ευχαρίστησε ακόμα το Σταθμό Αιμοδοσίας για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά, τους καθηγητές, αλλά και το διευθυντή του σχολείου που στέκεται αρωγός στην προσπάθειά τους. Τέλος, ως στόχο όρισε την προσπάθεια από τους ίδιους να ξεπερνούν οι μαθητές τους φόβους τους μέσα από την ενημέρωση, αποκαλύπτοντας πως η προθυμία είναι μεγάλη όλα τα χρόνια.

PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: