Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
41η εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου
41η εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

41η εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες η 41η εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου, στο παλιό κοινοτικό γραφείο Κατακόλου.

Ήταν η πρώτη φετινή εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει αρκετές μονάδες αίματος στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών για ακόμα μια φορά ήταν συγκινητική, καθώς και στις προηγούμενες αιμοδοσίες του συλλόγου συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου είναι από τους παλαιότερους και πιο δραστήριους στην Ηλεία και η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια είναι μοναδική, καθώς σε κάθε αιμοδοσία που έχει πραγματοποιήσει καταφέρνει να συγκεντρώνει αρκετές δεκάδες μοναδες αίματος.

Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου είναι ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, που τόνισε για την χθεσινή αιμοδοσία.

«Και σε αυτή την αιμοδοσία όλα πήγαν πολύ καλά. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή παρόλο που αρκετά από τα μέλη μας είχαν δώσει αίμα τις προηγούμενες μέρες για τους τραυματίες στα Τέμπη. Επίσης πολλοί αιμοδότες που μετά από τον απαραίτητο έλεγχο δεν μπόρεσαν να δώσουν σήμερα αίμα, θα πάνε τις επόμενες μέρες στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου» .

Για την χθεσινή αιμοδοσία η ιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κα Έλσα Ζαχαριαδάκη -τόνισε:

«Η Αιμοληψία πήγε πάρα πολύ καλά, η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια που επανήλθαμε θα έλεγα στην καλή προ-covid εποχή! Η Αιμοληψία έγινε στα πλαίσια της καθιερωμένης τακτικής Εθελοντικής δράσης που διοργανώνεται από το Σύλλογο κάθε 6 μήνες και όχι για τη συλλογή μονάδων αίματος λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς το ΕΚΕΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ότι για την ώρα οι ανάγκες σε αίμα καλύφθηκαν. Εμείς ευχαριστούμε όλους μας τους αιμοδότες που αυτές τις δύσκολες μέρες στάθηκαν δίπλα στον πόνο τόσων νέων παιδιών και των οικογενειών τους! Στους νέους μας Αιμοδότες θα ήθελα να τους υπενθυμίσω το σύνθημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) “να κάνουν την Αιμοδοσία την πιο καλή τους συνήθεια!” Ευχαριστούμε και τους Εθελοντές Αιμοδότες του Κατακόλου και τον πάτερ που πιστοί στο ραντεβού τους συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον να χαρίζουν ζωή, σταθερά και τακτικά δύο φορές το χρόνο, γεγονός που έχει περισσή σημασία, καθώς το αίμα που συλλέγουμε από κάθε αιμοδότη διατηρείται 35-42 ημέρες, οι δε ανάγκες μας σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: