48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Μεγάλη συμμετοχή και πλούσιες δράσεις στον Πύργο
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Μεγάλη συμμετοχή και πλούσιες δράσεις στον Πύργο
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Μεγάλη συμμετοχή και πλούσιες δράσεις στον Πύργο - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Μεγάλη συμμετοχή και πλούσιες δράσεις στον ΠύργοΜε αρκετά μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και στο πάρκο Ξυστρή του Πύργου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν με αφιέρωμα από τα «Κίτρινα Ποδήλατα» στο Μίκη Θεοδωράκη, συγκινώντας το κοινό που συμμετείχε τραγουδώντας, ενώ στη σκηνή βρέθηκαν μαζί τους απαγγέλλοντας το χρονικό της ζωής του, μαθητές, μέλη της ΚΝΕ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που ξεκινώντας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «τα όνειρα, οι ανάγκες της νεολαίας δε συμβιβάζονται με τη σήψη και την αντιδραστικοποίηση της καπιταλιστικής κοινωνίας, που έχει στο dna της τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την προσφυγιά, την ανασφάλεια και καταπίεση της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτή είναι η βαριά αλυσίδα που δένει τους λαούς».

Αφού επισήμανε την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό, με ηγετικές δυνάμεις Κίνα και Ρωσία από την άλλη, στηλίτευσε τη στάση της σημερινής κυβέρνησης, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα απέραντο Αμερικανονατοικό ορμητήριο.

Στάθηκε στις εξελίξεις και με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας: «Ασπίδα προστασίας για το λαό της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σε αυτόν το φαύλο κύκλο των ανελέητων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μονόδρομος είναι η πάλη των λαών κόντρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς».

Σε άλλο σημείο, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στο ελπιδοφόρο μήνυμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών των συνδικάτων, με τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

«Παλεύουμε για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών με βάση τα κοινά ταξικά συμφέροντα, που μπορεί να αχρηστεύσει το δηλητήριο του ρατσισμού, το οποίο αξιοποιεί το εκμεταλλευτικό σύστημα για να χωρίζει τις λαϊκές δυνάμεις και να συνεχίζει ανενόχλητα την αντιλαϊκή επίθεση», εξήγησε και συνέχισε με τις σημαντικές απεργιακές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στη ΛΑΡΚΟ και σε άλλους χώρους δουλειάς, όπως και στις αγροτικές κινητοποιήσεις με το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΠΕΜ, μιλώντας και για τα συμπεράσματα που βγαίνουν για τη συνέχεια.

Κάλεσε παράλληλα τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες αλλά και στις κάλπες, όποτε στηθούν, σημειώνοντας:

«Απάντηση στα αδιέξοδα που βιώνουμε δεν μπορεί να δώσει μια κυβερνητική εναλλαγή. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει απ’ τις ερχόμενες εκλογές συνεργασίας, ειδικού σκοπού ή «εθνικής σωτηρίας, προοδευτικής συμμαχία» ή ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος, θα έχει προαποφασισμένο πρόγραμμα».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε μεγάλη συναυλία από τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και στην συνέχεια λαϊκό γλέντι με τους Μαρίνα Καλλιαντάση, Κώστα Δεληγιάννη και Μάριο Γκίβαλο, που κράτησε ως αργά το βράδυ.

Στο χώρο του πάρκου Ξυστρή λειτούργησαν έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», αλλά και χώροι του «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδότοπος, με δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: