Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας
5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για τη μείωση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο νοικοκυριό σας. Από απλές προσαρμογές συμπεριφοράς έως και την αντικατάσταση της ήδη υπάρχουσας παροχής σας με ένα ηλεκτρικό ρεύμα με χαμηλή χρέωση. Τα δύο κύρια κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η εξοικονόμηση λογαριασμών κοινής ωφέλειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ είναι οι δέκα πιο συνηθισμένοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι σας, ώστε να τις αφομοιώσετε στην καθημερινότητά σας και να συμβάλλετε στη διατήρηση του οικογενειακού σας προϋπολογισμού.

1. Προσαρμόστε τις καθημερινές σας συνήθειες

Για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγείτε και να αγοράσετε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να σημαίνει και την απενεργοποίηση μιας ηλεκτρικής συσκευής ή το κλείσιμο του φωτός στο δωμάτιό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιγότερες συσκευές υψηλής κατανάλωσης, εκτελώντας χειροκίνητα τις διάφορες οικιακές εργασίες, όπως στέγνωμα των ρούχων σας αντί να τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο ή πλύσιμο των πιάτων σας με το χέρι.

2. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες σας

Οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειες και πρέπει να αντικαθίστανται συχνότερα από τις ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις τους. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης αλογόνου, οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) και οι λαμπτήρες διόδων εκπομπής φωτός (LED) χρησιμοποιούν οπουδήποτε από 25-80 τοις εκατό λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και διαρκούν 3 έως 25 φορές περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες.

3. Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να απενεργοποιεί αυτόματα ή να μειώνει τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου σας. Όταν εγκαταστήσετε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, εξαλείφετε τη σπατάλη χρήσης ενέργειας από τη θέρμανση και την ψύξη χωρίς να αναβαθμίσετε ολικά το σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης του νοικοκυριού σας.

4. Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Το φθηνότερο ρεύμα δεν αποτελεί αποκλειστικά τη μόνη λύση για τα έξοδα του νοικοκυριού σας. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως κατά μέσο όρο, οι συσκευές είναι υπεύθυνες για περίπου το 13% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών. Κατά την αγορά μιας συσκευής, πρέπει να δώσετε προσοχή σε δύο αριθμούς: την αρχική τιμή αγοράς και το ετήσιο κόστος λειτουργίας. Αν και οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές ενδέχεται να έχουν υψηλότερες τιμές αγοράς εκ των προτέρων, το κόστος λειτουργίας τους είναι συχνά 9-25% χαμηλότερο από τα συμβατικά μοντέλα.

5. Μειώστε τα έξοδα θέρμανσης του νερού

Η θέρμανση του νερού συμβάλλει σημαντικά στη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από την αγορά ενός ενεργειακά αποδοτικού θερμοσίφωνα, υπάρχουν τρεις μέθοδοι για τη μείωση των δαπανών θέρμανσης νερού: μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ζεστό νερό, να απενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη στον θερμοσίφωνα σας ή να μονώσετε τον θερμοσίφωνα σας και το σύστημα των σωλήνων σας.

6. Εγκαταστήστε ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα

Τα παράθυρα του σπιτιού σας αποτελούν σημαντική πηγή σπατάλης ενέργειας – μπορούν να προσθέσουν έως και 10-25% του συνολικού λογαριασμού θέρμανσής σας. Για να αποφύγετε την απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά παράθυρα του σπιτιού σας, με μοντέρνα κουφώματα που είναι ικανά να συγκρατήσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιό σας.

Γιατί να εξοικονομήσετε ενέργεια στο νοικοκυριό σας;

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντική και ευεργετική για πολλούς λόγους. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να αυξήσετε την αξία της ιδιοκτησίας σας και να προστατέψετε το περιβάλλον μέσω αυτών των απλών μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτά είναι τα σπουδαία οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από την εξοικονόμηση ενέργειας, ανεξάρτητα από το ακριβές κίνητρο συντήρησης. Κάνοντας απλώς ένα μικρό βήμα για να ζήσετε έναν πιο ενεργειακά συνειδητό τρόπο ζωής, μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε όλα τα προνόμια της ενεργειακής απόδοσης άμεσα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: