Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
7 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Λαγκαδινό

7 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Λαγκαδινό

   Κοσμοσωτήριον έτος 2014! Είχε Φλεβαρίσει… Η Ηλεία εορτάζει και τιμά τον Πολιούχο του Πύργου μεταξύ άλλων, τον Άγιο και Μεγαλομάρτυρα Χαράλαμπο. Σε μια ιερά και ξεχωριστή συγκυρία λοιπόν, φεύγει από τη ζωή ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης Γιώργος Λαγκαδινός, ένα άξιο μέλος της τοπικής κοινωνίας.

   Ο αείμνηστος Γιώργος Λαγκαδινός καταγόταν από τη Δάφνη του Δήμου Ήλιδας, έζησε στην Αθήνα, ενώ είχε διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδας. Έντονη υπήρξε η ενασχόλησή του με τα κοινά και ειδικά στα τελευταία χρόνια της ζωής του, η παρουσία και η δραστηριότητά του, ταυτίστηκε με την έννοια της προσφοράς, μέσω της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης που ο ίδιος οραματίστηκε και δημιούργησε συμβάλλοντας στην στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και στην καταπολέμηση της φτώχειας. Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, συνέβαλλε στο να εμπνευστεί από το αληθινό… φως που θέλησε να μεταλαμπαδεύσει σε όλους μας, για την προσφορά στον συνάνθρωπο και τη βοήθεια στους έχοντες ανάγκη για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, ακόμη και επιβίωσης.

   Κι ένα προσωπικό ευχαριστώ κύριε Γιώργο, όταν λίγες μέρες πριν αρρωστήσεις κι ενώ είχαμε μπει σε χρονιά δημοτικών εκλογών, με κάλεσες αυτοβούλως στο γραφείο σου και με συμβούλεψες για πρόσωπα και καταστάσεις, αλληλεξαρτημένες ή διαπλεκόμενες, σε μια προσπάθεια να προστατεύσεις μια νεανική και ταπεινή προσπάθεια, ανεξάρτητη, βλέποντας ότι… πέφτουν να μας «φάνε», ενώ μάλιστα δεν είχες καμία τέτοια υποχρέωση. Μπορεί να αντέξαμε εν τέλει, αλλά οφείλω να σου πω κάτι που δεν πρόλαβα με το «φευγιό» σου, ότι τελικά είχες δίκιο σε πολλά…

   Οι ευχές και οι προσευχές όλων αυτών που βοήθησες αλλά και όσων ενέπνευσες ν’ ακολουθήσουν έναν υψηλό και μεγάλο σκοπό για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θα συντροφεύουν την ελπίδα αλλά και τη σιγουριά της γαλήνιας ανάπαυσής σου.

   Ιδιαίτερα χαίρομαι όταν αντιλαμβάνομαι και διαπιστώνω ότι οι συνεχιστές της έμπνευσης, του οράματος και του έργου σου, στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη, εξακολουθούν την προσφορά της οργάνωσης προς τον συνάνθρωπο με ουσιαστικό τρόπο και μάλιστα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και σ’ αυτό αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια και στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν, όπως και εξακολουθούν (όσες μπορούν), στην προσπάθεια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, όπως και σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία. Τόσο η προσφορά του Γιώργου Λαγκαδινού, όσο και η ίδια η οργάνωση που δημιούργησε με τους συμμετέχοντές και συνεχιστές της, ανταποκρίνονται πλήρως στις αξιακές, ουσιαστικές και σημασιολογικές έννοιες των λέξεων: «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη»…!!!

Με τιμή

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Πρώην Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας

Αμαλιάδα Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: