Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική 8 Φυσικές Θεραπείες για τους Μύκητες των Νυχιών
8 Φυσικές Θεραπείες για τους Μύκητες των Νυχιών

8 Φυσικές Θεραπείες για τους Μύκητες των Νυχιών


Εάν έχεις βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με μύκητες στα νύχια, θα ξέρεις ότι είναι μια δυσάρεστη εμπειρία από πολλές απόψεις. Ο αισθητικός παράγοντας είναι απλώς μέρος του προβλήματος. Το σχήμα και η ανάπτυξη των νυχιών επηρεάζονται από τους μύκητες καθώς και το δέρμα της περιοχής. Είναι ακόμα δυνατό να πέσει και το νύχι.

Μια άλλη πτυχή που είναι πραγματικά σημαντική όσον αφορά τους μύκητες των νυχιών είναι το γεγονός ότι είναι μεταδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι οι μύκητες μπορούν να μεταδοθούν από το ένα άτομο στο άλλο. Για να το αποφύγεις αυτό, δεν πρέπει να φοράς τα παπούτσια ή τις κάλτσες κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας σου. Επιπλέον, εάν κάποιος από την οικογένειά σου έχει, θα ήταν καλύτερο οι κάλτσες του να πλένονται χωριστά από των υπολοίπων. Οι μύκητες στα νύχια μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή, αλλά υπάρχουν και φυσικές θεραπείες που ίσως θέλεις να δοκιμάσεις στο σπίτι. Ας ρίξουμε μια ματιά!

1. Μαγειρική σόδα

Το μικρό μαγικό συστατικό στην κουζίνα σου – η μαγειρική σόδα – μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να σε βοηθήσει μόνο να φτιάξεις νόστιμα κέικ και μπισκότα. Για να απαλλαγείς από τους μύκητες στα νύχια, μπορείς να βάλεις σε ένα μπολ μια κουταλιά μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι του γλυκού βορικό οξύ και μια κουταλιά ζεστό νερό. Ανακάτεψε τα συστατικά μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα. Άπλωσε την πάστα στην μολυσμένη περιοχή και άφησε την να δράσει για λίγα λεπτά. Μετά ξέπλυνε τα πόδια σου με ζεστό νερό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα. Επανέλαβε τη διαδικασία κάθε μέρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα.

2. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες. Αλλά εκτός από το να πίνεις το πράσινο τσάι σου, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να θεραπεύσεις και τους  μύκητες των νυχιών σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα δυνατό εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και να το ρίξεις σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, βούτηξε τα πόδια σου στο μπολ και άφησε το πράσινο τσάι να δράσει για τουλάχιστον 10-20 λεπτά.  Δεν χρειάζεται να ξεβγάλεις μετά, απλά σκούπισέ τα με ένα βαμβακερό ύφασμα.

3. Listerine

Έχεις σίγουρα χρησιμοποιήσει το Listerine ( ή κάποιο άλλο στοματικό διάλυμα) για καθαρισμό στόματος. Λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του έχει παρόμοια αποτελέσματα και στα πόδια σου. Μια φυσική θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών περιλαμβάνει τον συνδυασμό του Listerine και του μηλόξυδου σε ίσες ποσότητες σε ένα μπολ. Βύθισε τα πόδια σου ή τα δάχτυλά σου στο μπολ για τουλάχιστον 20 λεπτά, και έπειτα ξέπλυνέ τα με ζεστό νερό. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά κάθε 2 μέρες μέχρι να εξαφανιστούν οι μύκητες.

Πάτησε Επόμενη για να δεις περισσότερες φυσικές θεραπείες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: