Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Α’ ΤΟΕΒ Πύργου: Κατατέθηκε η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου

Α’ ΤΟΕΒ Πύργου: Κατατέθηκε η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου

 

Η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου κατατέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, γεγονός που σηματοδότησε και την έναρξη των διαδικασίων για την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων, του αρδευτικού δικτύου και καρτοβανών, στόχος που επιτεύχθη λόγω των προσπαθειών που κατέβαλλε τόσο το προσωπικό μας, όσο και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ο κ. Βασίλης Γιαννόπουλος. Τη μελέτη την καταθέσαμε την Παρασκευή το μεσημέρι ο προϋπολογισμός της οποίας φθάνει τα 2.200.000 ευρώ», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Βορλόκας πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνει είναι ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων, στα οποία θα αλλαχθούν όλα, όπως είναι τα μοτέρ και οι αντλίες και αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος. Θα γίνεται πιο σωστή διαχείριση του νερού που ποτίζουν οι αρδευτές λόγω των καρτοβανών που θα τοποθετηθούν.

Επίσης θα ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη του νερού λόγω των διαρροών που υπάρχουν στον αγωγό.

«Όπως γίνεται αντιληπτό όλα αυτά είναι προς όφελος των χρηστών του αρδευτικού δικτύου. Τα οφέλη αυτά θα μεγαλώσουν όταν θα τεθούν σε λειτουργία και οι ενεργειακές κοινότητες στην Αιτωλοακαρνανία, το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Διαπιστώνεται λοιπόν πως αν και εμείς καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, θα έχουμε ένα όφελος το οποίο θα κυλήσει προς τους αρδευτές. Ο οργανισμός είναι ανταποδοτικός. Όσο μεγαλώνουν τα έξοδα τόσο αυξάνουν τα τέλη, όσο μειώνονται τα έξοδα, μειώνονται και οι υποχρεώσεις των χρηστών του δικτύου προς τον οργανισμό», επισημαίνει ο κ. Βορλόκας

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: