Α2 κατηγορία: Δεν βρίσκουν οι ομάδες προπονητές για το Μητρώο-Μπαλτάκος: «Θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Μητρώου»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Α2 κατηγορία: Δεν βρίσκουν οι ομάδες προπονητές για το Μητρώο-Μπαλτάκος: «Θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Μητρώου»
Α2 κατηγορία: Δεν βρίσκουν οι ομάδες προπονητές για το Μητρώο-Μπαλτάκος: «Θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Μητρώου» - Ilia.news

Α2 κατηγορία: Δεν βρίσκουν οι ομάδες προπονητές για το Μητρώο-Μπαλτάκος: «Θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Μητρώου»

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Α2 στην Ηλεία, είναι και το παράδοξο η μεν ΕΠΟ να ζητά να απασχολούν προπονητή με δίπλωμα UEFA C, η δε Γ.Γ.Α. να απασχολούν προπονητή με δίπλωμα UEFA B. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς στην Ηλεία, οι προπονητές με δίπλωμα UEFA B είναι περίπου είκοσι, αριθμός ο οποίος μόλις και μετά βίας επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων της Α1 κατηγορίας.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου  , ilianews

Το γεγονός ότι η ΕΠΣ Ηλείας, απέτυχε να λάβει εξαίρεση για την Α2, με άλλα λόγια να απαλλάξει τα σωματεία της Α2 από την υποχρέωση να απασχολήσουν προπονητή, γεννά ένα ακόμα παράδοξο. Η Γ.Γ.Α., δεν απαιτεί μια ομάδα της Α2 να απασχολεί προπονητή για να εγγράψει το σωματείο στο Μητρώο. Αν όμως το σωματείο αυτό, προκειμένου να φανεί συνεπές απέναντι στον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ, κάνει το λάθος να προσλάβει προπονητή με UEFA C, τότε άμεσα η Γ.Γ.Α. απορρίπτει το σωματείο αυτό, επειδή απασχολεί προπονητή, ο οποίος δεν είναι αναγνωρισμένος από το Κράτος (η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει το UEFA C). Και κατά συνέπεια, υποχρεώνει το σωματείο να προσλάβει άλλον προπονητή, με δίπλωμα UEFA B. Αυτό όλο το μπέρδεμα, θα έχει σαν αποτέλεσμα τα σωματεία της Α2, να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 2.000€, ή άλλως να αποβληθούν από το Μητρώο, να χάσουν την κρατική χρηματοδότηση ή και να διαγραφούν από την ΕΠΣ Ηλεία και να σβηστούν από τον χάρτη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Το επίσης παράδοξο της όλης υπόθεσης, είναι ότι ενώ τα σωματεία της Α2 στην Ηλεία “αναστενάζουν”, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης,  εκτός του ότι απέτυχε να λάβει την εξαίρεση της ΕΠΟ για την Α2, στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ψήφισε υπέρ του Μητρώου και κατά της αναστολής των πρωταθλημάτων.

Μπαλτάκος: “Δεν τελειώσαμε με το Μητρώο, τώρα αρχίζουμε” 

Για το θέμα του Μητρώου, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος σήμερα το πρωί, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ανέφερε: «Το καλοκαίρι και ανεξάρτητα από τα δικαστικά μέτρα, η τακτική της ΕΠΟ θα είναι διαφορετική με το Μητρώο. Το θέμα του Μητρώου ξεκινάει τώρα, ποτέ δεν έχει τελειώσει. Δεν γίνεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022 να αποφασίζει η κυβέρνηση ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει. Η Κυβέρνηση έκανε πίσω με το Μητρώο και δέχτηκε αυτό που είχαμε ζητήσει και πέρασε την τροπολογία. Όταν έκανε πίσω, κάναμε και εμείς πίσω. Δεν κάναμε κωλοτούμπα. Όταν έγινε αυτό που ζητήσαμε, προχωρήσαμε στην αναστολή της αναστολής. Αυτό ήταν το εφικτό για φέτος. Και τονίζω ότι αυτό που ζητήσαμε και πετύχαμε, ήταν μόνο για φέτος. Μην νομίζει κανείς ότι τελειώσαμε με το μητρώο. Υπάρχουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δεν θα μείνουμε εκεί. Θα μεταφέρουμε δικαστικά την υπόθεση και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Δεν είναι λογικό η Κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο θα παίζει και ποιο σωματείο θα ψηφίζει. Το Σύνταγμα το λέει, ότι κάθε σωματείο έχει αυτονομία. Θα δούμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αν είναι νόμιμο μια κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο μπορεί να παίζει και ποιο όχι. Για το θέμα του μητρώου τώρα ξεκινάμε. Δεν έχουμε τελειώσει».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: