Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα Δικαστήρια | Ειδήσεις Πάτρα νέα
Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα Δικαστήρια

Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα Δικαστήρια | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Ότι το ελληνικό κράτος, σε πολλές δημόσιες εκφάνσεις του, αποδεικνύεται ανασφαλές προς τους πολίτες και στις υποχρεώσεις του έναντι της  κοινωνίας, είναι κάτι που άπαντες γνωρίζουν και πολλοί έχουν ζήσει στο πετσί τους.

Πώς, όμως, να «χωνέψει» κανείς, ότι ακόμα κι εκείνο το κομμάτι της κρατικής μηχανής που θα ‘ πρεπε – αν μη τι άλλο –  να εκπέμπει κανονικότητα και δικαιοσύνη, αντιθέτως είναι η «προσωπογραφία» της αφερεγγυότητας!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Με την Ελλάδα ολόκληρη να συζητά και να προετοιμάζεται για δύσκολο χειμώνα και ενεργειακό «Γολγοθά», το Υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει να «ζει» σε έναν άλλο κόσμο, με προβλήματα που σε άλλες χώρες έχουν λυθεί δεκαετίες τώρα και μια κατάσταση ασυνεννοησίας που δεν τιμά κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς αξιωματούχους.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Προϊόν, όλων των παραπάνω – επιεικώς ελαττωματικών στοιχείων –  είναι η αδυναμία των Δικαστικών Μεγάρων της Αχαΐας να προμηθευτούν από ιδιώτες πετρέλαιο θέρμανσης, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες τους να μπουν κυριολεκτικά στον πάγο!

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως «κακοπληρωτής», αντί έγκαιρα να έχει φροντίσει στην λογιστική τακτοποίηση της προμήθειας, βάσει νέου νόμου, αρκέστηκε στο να στείλει στα Δικαστήρια έγγραφο, με το οποίο επιστρέφει τα χαρτιά με τα τιμολόγια αγοράς και ζητά επαναποστολή, ετεροχρονισμένα μεν αλλά αναδρομικά και με ακριβείς τις τιμές που ίσχυαν τότε.

ΑΛΛΑΛΟΥΜ

Αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις, που η νέα διαδικασία προμηθειών ακολουθήθηκε νομότυπα –  λόγω αυτόβουλης γνώσης των δικαστικών υπαλλήλων – το Υπουργείο Δικαιοσύνης…δεν έχει καταβάλει τα χρήματα και το χειρότερο ουδείς υπάρχει να διαβεβαιώσει ότι αυτό θα συμβεί άμεσα.

ΠΑΤΡΑ – 15.000€

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η «ΠτΚ», το χρέος σε πρατηριούχους ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, παρότι η διαδικασία προμηθειών τηρήθηκε με το γράμμα του νέου νόμου. Η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης έγινε το φθινόπωρο του 2021 και την άνοιξη του 2022 και για φέτος η εκτίμηση είναι πως οι δύο διαθέσιμοι βενζινοπώλες πολύ δύσκολα θα γεμίσουν τον λέβητα.  «Αέρα» παρέχει η ποσότητα των 7.000 λίτρων που υπάρχει διαθέσιμη, από την τελευταία προμήθεια.

ΑΙΓΙΟ – 12.000€

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, Νοέμβριο του ’21 και Μάρτιο του ’22 έγινε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, συνολικού ύψους 12.000 ευρώ. Ο πρόθυμος πρατηριούχος στην περιοχή είναι μόνο ένας κι αν δεν πληρωθεί τα παλιά…δεν φαίνεται πως θα δώσει «βερεσέ» καύσιμο.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – 4.500€

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, στην πιο ορεινή περιοχή του νομού με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες ήδη από αυτή την εποχή μέχρι και τον Μάιο τουλάχιστον, το χρέος του Υπουργείου Δικαιοσύνης αγγίζει τις 4.500 ευρώ, κι αυτό επειδή διαθέτει μικρή δεξαμενή. Οι πληρωμές ήταν επίσης δύο. Ο μόνος ιδιώτης προμηθευτής είναι από το Διακοπτό, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 έβαλε πετρέλαιο με 3.000  ευρώ και τον Μάρτιο του 2022 με 1.500 ευρώ.

 

Χ.ΔΑΡΑΜΟΥΣΚΑΣ:
«ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ»

Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα ΔικαστήριαΟ πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας, Χρήστος Δαραμούσκας, δήλωσε στην «ΠτΚ»:

«Το προσεχές διάστημα, παρά το απόθεμα πετρελαίου, θα έχουμε πρόβλημα. Όλες οι αίθουσες που γίνεται η ακροαματική διαδικασία των δικών και τα μισά γραφεία των Δικαστηρίων διαθέτουν μόνο σώματα καλοριφέρ και όχι κλιματισμό. Τί θα γίνει σ’ αυτούς τους χώρους;Το πρόβλημα είναι πιο δομικό. Δεν υπάρχουν άτομα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να μιλήσουμε, για προμήθειες και άλλα όμως θέματα που έχουμε. Τον τελευταίο χρόνο είναι τέτοια η κατάσταση, που δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα».

 

 

Τ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ:
«ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, ΕΓΚΑΙΡΑ»

Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα ΔικαστήριαΟ πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνει στην«ΠτK»:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν φρόντισε, ως όφειλε, έγκαιρα και πριν στείλουμε τα απαραίτητα παραστατικά για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, να μας έχει ενημερώσει για την ορθή διαδικασία. Κι έρχεται τώρα να ζητήσει τι; Άλλα χαρτιά με τιμές μήνες πριν; Ο πρατηριούχος βλέπει ότι φεσώθηκε. Έναν είχαμε. Αν δεν του καταβληθούν άμεσα τα χρήματα δεν θα μας ξαναβάλει.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα – που προς τα εκεί οδεύουμε – τότε θα μείνει όλο το Δικαστικό Μέγαρο «ψυγείο», γιατί δεν διαθέτει κλιματιστικά για θέρμανση, παρά μόνο για ψύξη, την καλοκαιρινή περίοδο».

 

 

Ι.ΔΑΦΑΛΙΑΣ
«ΚΑΤΑ Τ’ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ»

Αχαΐα: «Κακοπληρωτής» το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στον «πάγο» τα ΔικαστήριαΟ πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαβρύτων Ιωάννης Δαφαλιάς, είπε στην «ΠτΚ»:

«Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και δεν καταβάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα οφειλόμενα, μάλλον δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε νέα προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Η μόνη λύση που έχουμε μετά είναι να φέρουμε – δικαστές και εργαζόμενοι – από τα σπίτια μας ηλεκτρικά σώματα και φορητές σόμπες. Κατά τ’ άλλα όμως μάς λένε για οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όλα δεν γίνονται. Ας μπουν σε μία σειρά, να μπορούμε να λειτουργήσουμε».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: