Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αχαΐα: Μαθητές συγκέντρωσαν 19.700 κιλά πλαστικά καπάκια σε μια…εβδομάδα!
Αχαΐα: Μαθητές συγκέντρωσαν 19.700 κιλά πλαστικά καπάκια σε μια...εβδομάδα!

Αχαΐα: Μαθητές συγκέντρωσαν 19.700 κιλά πλαστικά καπάκια σε μια…εβδομάδα!


Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε για 7η συνεχή χρονιά η δράση «Τα ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που σχεδίασαν και συντόνισαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους της Αχαΐας.

19.700 κιλά πλαστικά καπάκια, δηλαδή 11.500.000 περίπου πλαστικά πώματα συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια μαθητές/τριες από 172 σχολεία της Αχαΐας (127 Σχολεία Πρωτοβάθμιας και 45 Σχολεία Δευτεροβάθμιας), από 17 έως 23 Φεβρουαρίου 2022 με την αμέριστη στήριξη των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου.

Τα χρήματα από τη διάθεση του πλαστικού θα κατατεθούν στις Σχολικές Επιτροπές και θα διατεθούν σε Ειδικά σχολεία της Αχαΐας προκειμένου να καλύψουν υλικοτεχνικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 20 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα για τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας. Επόμενος στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μιας χρήσης. Ας «νικήσουμε τη ρύπανση από τα πλαστικά» όχι μόνο ανακυκλώνοντάς τα, αλλά μειώνοντας την κατανάλωσή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Παιδείας των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου που αγκάλιασαν τη δράση των σχολείων, διέθεσαν φορτηγά για τη μεταφορά των «ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ» και έκαναν δυνατή την υλοποίηση της δράσης. Ευχαριστούμε και την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων που τις προηγούμενες 6 φορές είχε συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης. Τη φετινή χρονιά η δράση εξαπλώθηκε και συνέβαλαν σε αυτή με συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρασκευή».

Αφιερωμένη ήταν και φέτος η δράση στην μνήμη της αγαπημένης Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Πένης Σακοβέλη, που την εμπνεύστηκε, τη σχεδίασε και την υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που επωμίστηκαν το «φορτίο» της μεταφοράς στα σημεία συγκέντρωσης, προσπαθώντας πέραν των δυνάμεών τους, τους/τις Δ/ντές/τριες & Προϊσταμένους/ες των σχολείων, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς αυτών και όλους/ες που μέχρι τώρα συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική προσφορά.

Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  είναιη Ιωάννα Παπαϊωάννου και η Ελένη Αντωνακοπούλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: