Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αχαΐα: Νέες απάτες – Πατατοπαραγωγοί θύματα αετονύχηδων – «Χρυσές» δουλειές για πατρινό… | Ειδησεις
Αχαΐα: Νέες απάτες - Πατατοπαραγωγοί θύματα αετονύχηδων - «Χρυσές» δουλειές για πατρινό... | Ειδησεις

Αχαΐα: Νέες απάτες – Πατατοπαραγωγοί θύματα αετονύχηδων – «Χρυσές» δουλειές για πατρινό… | Ειδησεις


Oύτε ιερό ούτε όσιο δεν είχε Πατρινός που «άδειασε» κυριολεκτικά και μεταφορικά πατατοπαραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας. Ο άνδρας, που διαθέτει πλούσιο «βιογραφικό», έχει απασχολήσει τις Αρχές και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για υποθέσεις απάτης.

Κατά πληροφορίες της «Π», προσέγγισε παραγωγούς με την ιδιότητα του εμπόρου και με μαεστρία, επικαλούμενος «σίγουρη» δουλειά τροφοδοσίας σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας, κέρδισε την εμπιστοσύνη τους για συνεργασία. Τους έπεισε πως είναι προμηθευτής των φυλακών Κορυδαλλού(!) και ότι τα προϊόντα τους θα καταλήγουν στις αποθήκες του Καταστήματος Κράτησης, για τις ανάγκες σίτισης των κρατουμένων.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός, επικαλέστηκε «γνωριμίες» και «άκρες» που είχε με πρόσωπα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία δίνοντας τους παράλληλα εγγυήσεις για συνεργασία διαρκείας. Εκτός από τις παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων εμπορευμάτων από τους παραγωγούς, ο άνδρας φέρεται πως ζήτησε και κάτι ακόμα προκειμένου να «διευκολυνθεί» η δουλειά του. Απέσπασε χρηματικά ποσά ισχυριζόμενος, ότι θα «πήγαιναν» σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αποτέλεσμα, φέρεται να πήρε χρήματα και προϊόντα αξίας περίπου 100.000 ευρώ και έγινε «καπνός»!
Ο άνδρας που χαρακτηρίζεται ως «μετρ» στις απάτες σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» για τουλάχιστον μια δεκαετία καρπώθηκε ποσό που ξεπερνά τις 130.000 ευρώ από ιδιώτες προβάλλοντας ως επιχείρημα την ανάγκη δανεισμού λόγω προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε. Εμφανιζόταν να δίνει υποσχετική της άμεσης επιστροφής των χρημάτων εντός λίγων ημερών. Το 2008 φέρεται να απέσπασε 110.000 ευρώ και 25.000 ευρώ το διάστημα 2017 -2018. Πρόσφατα καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση για απάτη.

«Καμπανάκι» από τον ΟΠΕΚΕ

Στόχος επιτήδειων έχουν γίνει, κατόπιν καταγγελιών που ήρθαν σε γνώση του ΟΠΕΚΕ, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων. Άγνωστοι επικοινωνούν τηλεφωνικά και συστήνονται ως υπάλληλοι του Οργανισμού και προφασιζόμενοι την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ζητούν κωδικούς τραπεζικών καρτών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο ΟΠΕΚΕ διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) ή τηλεφωνημάτων προσωπικά στοιχεία, καθώς αυτά βρίσκονται στη διάθεση του από τις αιτήσεις των δικαιούχων. Επισημαίνεται δε ότι οι πληρωμές γίνονται μέσω κατάθεσης σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: