Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αχαΐα: Τα έργα που θα δούμε στους 5 Δήμους πριν τις δημοτικές εκλογές
Αχαΐα: Τα έργα που θα δούμε στους 5 Δήμους πριν τις δημοτικές εκλογές | Ειδησεις Πατρα νεα

Αχαΐα: Τα έργα που θα δούμε στους 5 Δήμους πριν τις δημοτικές εκλογές


2023. Χρονιά εκλογών και όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, όποτε ψηφίζουμε, παραδίδονται και έργα. Αυτό θα συμβεί στην Αχαΐα και μάλιστα πρόκειται για πολλά και σημαντικά, αφού τα προηγούμενα χρόνια οι πέντε Δήμοι του νομού εκμεταλλεύτηκαν πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα και πλέον είναι έτοιμοι να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους.

ΠΑΤΡΑ
Στην Πάτρα, οι δημότες και οι επισκέπτες αναμένεται εντός του έτους να δουν την παράδοση πολλών και σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης αλλά και θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των υποδομών της.

Λίγο πριν τις εκλογες του Οκτωβρίου αναμένεται να έχει παραδοθεί η ανάπλαση της Ανω Πόλης αλλά και η ανακατασκευή/συντήρηση των τεσσάρων ιστορικών κλιμάκων (Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων). Παράλληλα, εντός του έτους θα έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της Κάτω Πόλης που περιλαμβάνει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Το τελευταίο έργο δεν είναι σίγουρο πως θα προλάβει να τελειώσει εντός του έτους.

Επιπλέον, ένα ακόμα σημαντικό έργο που θα τελειώσει το 2023 είναι η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Παραλίας, που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες Πατρινούς των βόρειων περιοχών της πόλης να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης. Επιπλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης στα Προσφυγικά με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ αλλά και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σπουδαία έργα και για το Αίγιο αναμένεται να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν το 2023. Πρώτο και σημαντικότερο όλων είναι η κατασκευή του διυλιστηρίου νερού στον ποταμό Σελινούντα που έχει ενταχθεί στο «Αντ. Τρίτσης» με προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Αιγιάλειας αναμένεται να προκηρύξει το διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Παράλληλα, «ξεμπλοκάρει» η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας και του υπόλοιπου ιστορικού κέντρου του Αιγίου, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού. Ασφαλώς, υπό τις οδηγίες του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου αναμένονται έργα βελτιώσεων σε αγροτικούς δρόμους.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Στη Δυτική Αχαΐα, οι δημότες θα απολαύσουν το 2023 την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής Αρχής Μυλωνά, αλλά πέρα από τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΔ, στη Δυτική Αχαΐα θα συνεχιστούν τα έργα στη μετατροπή των αποθηκών ΑΣΟ σε πολιτιστικό Κέντρο, στο νέο Δημαρχείο, αλλά και το έργο προστασίας και τεχνητής αναπλήρωσης της ακτής Καλαμακίου, η οποία τα τελευταία χρόνια διαβρώνεται με τον κίνδυνο για τις παράκτιες περιουσίες να ελλοχεύει. Επίσης, ακολουθούν οι παρεμβάσεις που σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος σε περιοχές όπως οι Πόρτες και το Σανταμέρι που θα γίνει ανάπλαση, το οδικό δίκτυο των Βελιτσών. Παράλληλα, θα γίνουν και τα έργα ασφαλτόστρωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και η τσιμεντόστρωση 120 επικίνδυνων σημείων σε αγροτικούς δρόμους.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα ορεινά της Αχαΐας και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα, ο Δήμος προχωρά και θα ολοκληρώσει την ανάπλαση του ιστορικού Εμπορικού και Τουριστικού Κέντρου Καλαβρύτων, αλλά και θα γίνουν πολλά έργα αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές όπως οι Ανω Λουσοί, τα Λιθαράκια, τη Λεύκα και αλλού. Ασφαλώς, σημαντικά έργα θα εκτελεστούν σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων όπως η ολοκλήρωση των αναπλάσεων στην Κλειτορία και άλλα έργα σε αγροτικούς δρόμους όλων των ενοτήτων.

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ

Στον πέμπτο και μικρότερο δήμο της Αχαΐας, αυτόν του Ερυμάνθου, έχουν γίνει ήδη και θα συνεχίσουν να γίνονται έργα πολλών εκατομμυρίων για τη βελτίωση της ύδρευσης και της αποχέτευσης πολλών χωριών. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί μια σειρά αναπλάσεων στην Χαλανδρίτσα και σε χωριά, το νέο Δημαρχείο, ενώ θα δοθεί βάση στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων. Όπως και στη Δυτική Αχαΐα, έτσι και οι δημότες Ερυμάνθου από φέτος θα απολαμβάνουν το νέο κοινωνικό τιμολόγιο. Τέλος, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εκμετάλλευση των περιοχών γύρω από τη λίμνη Αστερίου στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου για τουριστικούς σκοπούς.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: