Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Αφηνίασε» πάλι ο Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δόθηκαν υπό καθεστώς μη στρατιωτικό
«Αφηνίασε» πάλι ο Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δόθηκαν υπό καθεστώς μη στρατιωτικό

«Αφηνίασε» πάλι ο Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δόθηκαν υπό καθεστώς μη στρατιωτικό«Δεν θα συναντηθούμε ξανά», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος για τον Έλληνα πρωθυπουργό

Καθόλου δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος… αφηνίασε και πάλι, ενώ έβαλε ξανά στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο TRT και δεν έκρυψε τις ενοχλήσεις του, αν και αναφέρει όπως τον συμφέρει την ιστορία με τα νησιά.

«Είπα, “Έλα, ας φάμε ένα γεύμα” πριν από περίπου 1,5 μήνα. Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα «ας μην φέρνουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε.

Πήγε από εκεί (σ.σ. εννοεί στις ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Είμαστε Τουρκία, δεν είμαστε φυλή. Μετά σηκώθηκε και είπε: ‘Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο’. Δεδομένου ότι είμαι πολιτικός, όταν κάνω οποιοδήποτε αρνητικό βήμα προς την Τουρκία, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά υλικά που μπορώ να πω στους ανθρώπους μου.

Υπάρχουν 5+4=9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Σκοπεύουν να τα τοποθετήσουν και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία. Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε «μην το δώσεις στην Τουρκία» απευθυνόμενοι στη Γαλλία στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας με τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ.

Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς μη στρατιωτικού. Νομίζω ότι θα το μάθει».

TRT Canlı Yayını https://t.co/R72jAEzvPd

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 25, 2022

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: