Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Άγιος Ηλίας Πύργου – Στο έλεος της παράνομης υλοτομίας και των σκουπιδιών το δασάκι

Άγιος Ηλίας Πύργου – Στο έλεος της παράνομης υλοτομίας και των σκουπιδιών το δασάκι

Δραματική η κατάσταση και στο δασάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Ηλία και ενός από τα πιο τουριστικά σημεία της Ηλείας το καλοκαίρι κυρίως από ‘Ελληνες παραθεριστές

Καλοκαίρι με σκουπίδια και δυσωδία έκαναν οι κάτοικοι του Αγίου Ηλία .

Τα απορρίμματα έχουν αρχίσει να στοιβάζονται, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη για κατοίκους, περαστικούς αλλά και τουρίστες.

Το δασάκι

Λίγο πριν την παραλία – οδηγώντας προς παράλια στα αριστερά μας – βρίσκεται ένα δάσος περίπου 70 στρεμμάτων με πεύκα το οποίο μάλιστα είναι προστατευόμενο!

Στην επόμενη ζώνη προς την παραλία υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς καλοκαιρινών κατοικιών όμοιος με αυτόν στη Σπιάντζα και στο Καβούρι κτλ

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο κ.Βασίλη Γιοβάνη ”αυτοί οι …παραθεριστές για κάποιο λόγο πετάνε τα σκουπίδια μέσα στο δάσος το οποίο έχει μετατραπεί σε ΧΥΤΑ!”

Και συνεχίζει να μας επισημαίνει τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.
”Φέτος το καλοκαίρι ευτυχώς δεν εκδηλώθηκε κάποιο περιστατικό πυρκαγιάς αλλά ο κίνδυνος παραμένει και είναι μεγάλος” επισημαίνει ο κ.Γιοβάνης ενώ τονίζει πως ο δήμος αλλά και το δασαρχείο είναι…απών.

Κάποια στιγμή είχαν σταλθεί δυο εργάτες να κόβουν κλαδιά με τα χέρια χωρίς κανένα εργαλείο ούτε γάντια καν!

Σε αυτοψία που κάναμε στο χώρο διαπιστώσαμε την θλιβερη εικόνα που θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Αδρανή υλικά ,σκουπίδια ακόμα και μπιντέδες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς από ακαθαρσίες υπάρχουν στο δασάκι του Αγ.Ηλία

Πρόκειται για έναν πνεύμονα πρασίνου σε μια πανέμορφη παραλία το οποίο γίνεται καθημερινά βορά των λαθροϋλοτόμων που δρουν ανενόχλητοι.

Όπως καταγγέλλει ο κ.Γιοβάνης , η έλλειψη φύλαξης έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν χλωρά δέντρα πεύκων και φυσικά ο οποιοσδήποτε εναποθέτει τα σκουπίδια του .

Σχολιασμός

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: