Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Μια πλατεία, μια κοινότητα! | Ειδησεις Πατρα νεα
Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Μια πλατεία, μια κοινότητα!

Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Μια πλατεία, μια κοινότητα! | Ειδησεις Πατρα νεα


Η ενορία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πάτρα αλλάζει όψη.

Αρκεί μια βόλτα να κάνει κανείς από την οδό Ευβοίας και θα διαπιστώσει όλα όσα αναφέρουμε. Εμείς το κάναμε το πέρασμά μας από εκείνα τα μέρη και η εικόνα που είδαμε, με την υπό κατασκευή πλατεία δίπλα ακριβώς από τον ομώνυμο ιερό ναό, μας θύμησε αμέσως τα λόγια του Ιωνα Δραγούμη για τις κοινότητες.

Ξέρετε, εκείνο το περίφημο: «Οπου βρεθούνε δέκα Ρωμιοί φτιάνουν κοινότητα. Συνάζουν πρώτα χρήματα για την εκκλησιά. Αμα τη χτίσουνε φέρνουν παπά. Επειτα και τις γυναίκες τους. Υστερα, με τους δίσκους της εκκλησιάς, συνάζουν χρήματα και φτιάνουνε σκολειό. Τέλος φέρνουνε δάσκαλο για τα παιδιά τους – και νά την η κοινότητα».
Ναι, πραγματικά αρκεί μια εκκλησία για να αλλάξει μια ολόκληρη περιοχή. Και να την αναβαθμίσει. Αρκεί επίσης κι ένας δραστήριος ιερέας. Νέος σε ηλικία και σε ιδέες, όπως ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Σταματόπουλος (αποτελεί προσωπική επιλογή του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου για την εν λόγω ενορία), ο οποίος πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με όλους τους συνεργάτες του και τη βοήθεια των ενοριτών του (οι εργασίες ανάπλασης του ιερού ναού συνεχίζονται παρά τη δύσκολη συγκυρία).

Τα μηχανήματα που υλοποιούν το έργο
βρίσκονται σε θέση μάχης

ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πολύ σύντομα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου, ίσως και νωρίτερα, θα δούμε την ολοκληρωμένη εικόνα της εν λόγω πλατείας, η οποία θα είναι σε θέση να φιλοξενεί τους πιστούς, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Αν μάλιστα ξεπεραστούν και κάποιες δυσκολίες με την έγκαιρη τοποθέτηση του φωτισμού, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό. Μάλιστα, η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου θα είναι ό,τι καλύτερο και για τα παιδιά της ενορίας που θα θέλουν να παίξουν με ασφάλεια.

Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Μια πλατεία, μια κοινότητα!

Τα πλακάκια είναι έτοιμα για να τοποθετηθούν στην πλατεία που σιγά-σιγά διαμορφώνεται

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Οσο για το όνομα της πλατείας, ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ονοματοδοσία από τους φορείς. Ομως, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για το πώς θα πρέπει να ονομαστεί μια πλατεία που βρίσκεται δίπλα σε έναν ιερό ναό. Και μάλιστα στον ιερό ναό που φέρει το όνομα του πολιούχου της ελληνικής πρωτεύουσας.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: