Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αγροτικές Ειδήσεις: Ανδρουλάκης: Χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα ασπίδα στην ακρίβεια σε ενέργεια και λιπάσματα
Ανδρουλάκης στον Ορχομενό: Στήριξη στους αγρότες για να μην απογυμνωθεί η ελληνική περιφέρεια

Αγροτικές Ειδήσεις: Ανδρουλάκης: Χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα ασπίδα στην ακρίβεια σε ενέργεια και λιπάσματα


Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκε η διοίκηση του συνεταιρισμού και στη σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα με κυρίαρχο αυτό του κόστους παραγωγής όπως πλέον διαμορφώνεται μετά το ράλι τιμών σε ενέργεια και λιπάσματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας ώστε να μην πληγεί στρατηγικά, σημειώνοντας: «Εδώ χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες» και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του, όπως μεταξύ άλλων την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση του ενεργειακού κόστους όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διαχέουν το κόστος τής ενεργειακής μετάβασης δίνοντας τη δυνατότητα να παράγουν οι μεταποιητές, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ένα μεγάλο μέρος της ενέργεια που χρειάζονται, δηλαδή ενεργειακές κοινότητες. Στην Ελλάδα αυτό δυστυχώς δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε διότι το δίκτυο είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας».

Ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Αιγίου, ενώ εν συνεχεία θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του Αιγίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: