Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αιγιάλεια: Επέστρεψαν στους δρόμους οι αγρότες – Εκπέμπουν SOS για τη σταφίδα
Αίγιο

Αιγιάλεια: Επέστρεψαν στους δρόμους οι αγρότες – Εκπέμπουν SOS για τη σταφίδα


Βγήκαν στους δρόμους, για μια ακόμα φορά, οι αγρότες της Αιγιάλειας. Αγανακτισμένοι, αποφασισμένοι, προβληματισμένοι!

Η χθεσινή κινητοποίηση στον κόμβο του Σελινούντα, με μπροστάρη τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», ήταν εστιασμένη κυρίως στο «σταφιδικό», το οποίο, αυτή την περίοδο, αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα θέμα για την πλειοψηφία των παραγωγών. Και θα επεκταθεί με επισκέψεις του Συλλόγου σε χωριά της Αιγιάλειας.

Κομβόι αγροτικών οχημάτων στην πορεία διαμαρτυρίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης αποκάλυψε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τι καθεστώς επικρατεί τώρα στην αγορά: «Οσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό σε κάποιους, αυτή τη στιγμή η σταφίδα δεν έχει τιμή. Ρωτήστε τους εισαγωγείς και τους μεταποιητές να σας πουν το λόγο. Αυτοί συνεχίζουν να δημιουργούν το πρόβλημα με την στάση τους. Εμείς ζητάμε μίνιμουμ 2 ευρώ το κιλό, γιατί μόνο με τέτοια τιμή δεν θα μπαίνει μέσα ο παραγωγός, αλλά αυτοί θέλουν λίγο κάτω ή πάνω από 1 ευρώ. Προς το παρόν, λοιπόν, η σταφίδα δεν πωλείται παρά μόνο αποθηκεύεται…».

Αλλα βασικά σημεία των διεκδικήσεων των αγροτών της Αιγιάλειας:
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, οινοποιήσημα σταφύλια, εσπεριδοειδή και για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους και αδυναμία απορρόφησης στην εγχώρια λαϊκή κατανάλωση.

-Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: