Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αιγιάλεια: Ετσι θα γίνει top τουριστικός προορισμός! | Ειδήσεις Πάτρα νέα
Αιγιάλεια: Ετσι θα γίνει top τουριστικός προορισμός! | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Αιγιάλεια: Ετσι θα γίνει top τουριστικός προορισμός! | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Ηταν μια ημερίδα που έβγαλε «ζουμί», που είχε πολλή ουσία. Αν αυτοί που πρέπει φροντίσουν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, παίρνοντας το «νέκταρ» της τοποθέτησης καθενός και καθεμιάς και μετουσιώνοντάς το σε πράξη, τότε η Αιγιάλεια θα καταφέρει, σταδιακά, ν’ αποκτήσει ένα ιδιαίτερο, μοναδικό και ελκυστικό τουριστικό προφίλ.

Αχαΐα – Τουριστικός προορισμός: Αλλάζει όνομα η Αιγιάλεια; Η καινοτόμα εισήγηση στην ημερίδα της «Π» ΦΩΤΟ

«Η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός» ήταν το θέμα της ημερίδας στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου.

Οργανωτές ήταν το ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ Αιγιάλειας και την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ.

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» σταχυολόγησε βασικές ατάκες ομιλητών:

Χρήστος Κανελλής (αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας):
«Ερευνες έχουν δείξει ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στον τουρισμό φέρνει πίσω οκτώ ευρώ ως έσοδα».

Δημήτρης Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγιάλειας): «Θεωρώ ότι, ως δημοτική αρχή, έχουμε ήδη αφήσει ένα καλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέσω της αποκομιδής των απορριμμάτων, της δημιουργίας σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου και της συνεχούς βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Βιολογικού μας Καθαρισμού».

Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός): Πρότεινε μία σειρά δράσεων και παρεμβάσεων, ακόμα και μεταξύ όμορων δήμων, μέσω των οποίων οι φορείς, εκμεταλλευόμενοι τις νέες συγκοινωνιακές υποδομές (Νέα Εθνική Οδός, σιδηρόδρομος, λιμάνι Αιγίου), να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού.

Αντζελα Γκερέκου (πρόεδρος του ΕΟΤ): «Δίνουμε έμφαση στη φιλοξενία που συνδέεται με τη διατροφή, τον Πολιτισμό, το περιβάλλον. Ολα αυτά τα δεδομένα θα καθιερώσουν την Αιγιάλεια ως ένα local προορισμό στο πανελλαδικό τουριστικό γίγνεσθαι».

Ανδρέας Κατσανιώτης (υφυπουργός Εξωτερικών): «Είναι ανάγκη να επανασυστήσουμε την Αιγιάλεια με σκοπό να δέχεται εγχώριο τουρισμό όλες τις εποχές, 365 μέρες τον χρόνο».

Ευάγγελος Κυριακού (ειδικός Διαχείρισης Προορισμών και Φιλοξενίας BSc, MBA in Tourism, Phd C), οικονομολόγος – πληροφορικός):«Τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, αλλά κατά βάση είναι ο προορισμός. Είναι η ανθρώπινη κοινότητα. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τρία πράγματα: Φύση, Ιστορία, γαστρονομία. Ακολούθως μίλησε για το «τρίπτυχο της επιτυχίας», που δεν άλλο από το «Τόπος, μύθος, δίκτυο».

Ο Δημήτρης Μπαλής (δημοσιογράφος) στάθηκε στο θέμα της υποδομής της περιοχής, όσον αφορά στην προσβασιμότητα και το οδικό δίκτυο, που ειδικά στην ορεινή Αιγιάλεια είναι σε κακή κατάσταση, αλλά και στη συνδεσιμότητα, καθώς υπάρχουν περιοχές χωρίς δίκτυο ίντερνετ και άλλες με πολύ χαμηλή ταχύτητα: «Πρέπει να κάνουμε την Αιγιάλεια πρώτα απ’ όλα φιλόξενη για τους κατοίκους της. Διότι εάν δεν περνάμε εμείς καλά στον τόπο μας, δεν θα περάσουν καλά και οι επισκέπτες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: