Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αιγιάλεια – Καλογερόπουλος: «Φοβάμαι… στάση πληρωμών» – Κραυγή αγωνίας του Δημάρχου για τις ανατιμήσεις | Ειδησεις και νέα
Αιγιάλεια - Καλογερόπουλος: «Φοβάμαι... στάση πληρωμών» - Κραυγή αγωνίας του Δημάρχου για τις ανατιμήσεις | Ειδησεις και νέα

Αιγιάλεια – Καλογερόπουλος: «Φοβάμαι… στάση πληρωμών» – Κραυγή αγωνίας του Δημάρχου για τις ανατιμήσεις | Ειδησεις και νέα


Στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται ο Δήμος Αιγιάλεις, αφού η «αχαλίνωτη» αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο ενεργειακό μέτωπο και οι γενικότερες ανατιμήσεις σε όλα τα υλικά, δημιουργούν ένα, πραγματικά, εκρηκτικό κοκτέιλ!

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος «εξομολογήθηκε» στην «ΠτΔ» ότι εναποθέτει τις όποιες ελπίδες του στο ολοήμερο συνέδριο – φόρουμ των δημάρχων όλης της Ελλάδας, την Παρασκευή στην Αθήνα, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα και θα χαραχτεί κοινή γραμμή δράσης, την οποία θα μεταφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στην Κυβέρνηση.

Μόνη σωτηρία, όπως εκτιμά ο κ. Καλογερόπουλος, είναι να «βάλει πλάτη» η Πολιτεία και να καλύψει μέρος της οικονομικής ζημιάς. Ειδάλλως, όπως παραδέχεται, «όλα είναι στον αέρα. Κι όταν λέω όλα, το εννοώ»!

Ο δήμαρχος, ρωτήθηκε από την «ΠτΔ», ποιος είναι ο κίνδυνος για τον Δήμο. Κι αυτός απάντησε, πως φοβάται:
– Να κηρύξει, σ’ ένα κομμάτι, στάση πληρωμών.
– Εργα, να σταματήσουν επ’ αόριστον.
– Εργα, προγραμματισμένα, να μείνουν μακέτες.
– Να προκύψει ακόμα και πρόβλημα μισθοδοσίας.

Αναλύοντας το ζοφερό σκηνικό, υπογραμμίζει: «Το κόστος των έργων επηρεάζεται από το ενεργειακό και από τις αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά. Πρέπει να γίνει, έγκαιρα, η νόμιμη ρύθμιση αναπροσαρμογής του κοστολογίου ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος, εργολάβοι να τα εγκαταλείπουν».

-Για τις αναπροσαρμογές έργων, από διάφορα Προγράμματα, ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, ο κ. Καλογερόπουλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη την Πέμπτη, αφού υπάρχει έντονη ανησυχία. «Προσπαθούμε να μη χαθούν τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί. Αλλά υπάρχει κι άλλο θέμα. Λόγω κοστολογίου, υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο ένταξης νέων έργων, αφού τα διαθέσιμα ποσά έχουν οροφή».

-Για την ενεργειακή κρίση, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, αναφέρει στην «ΠτΔ»: «Ξέρετε τι σημαίνει, μια πόλη 50.000 ή 100.000 κατοίκων να διπλασιάζει το κόστος λειτουργικότητας του οδοφωτισμού πλατειών, κοινόχρηστων χώρων, κ.λπ.; Δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει τις στοιχειώδεις ανάγκες της. Γι’ αυτό απαιτείται υποβοήθηση των δήμων, από κεντρικούς πόρους, για να καλυφθεί έστω ένα μέρος του βάρους της αύξησης στο ρεύμα, που υπολογίζεται σε 100% στους κοινόχρηστους χώρους και 130% στα νοικοκυριά».

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας αποκαλύπτει όμως και κάτι, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. «Εκτός πια κι αν αποφασιστεί να φωτίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι τις μισές ώρες της ημέρας. Υπάρχει κι αυτή η σκέψη στο τραπέζι. Ομως, δεν θα λύσει το πρόβλημα κάτι τέτοιο», καταλήγει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: