Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αιγιάλεια: Νομική θωράκιση της περιοχής με το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου | Ειδήσεις Πάτρα νέα
Αιγιάλεια: Νομική θωράκιση της περιοχής με το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Αιγιάλεια: Νομική θωράκιση της περιοχής με το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Χαράς ευαγγέλια για τον νομικό κόσμο της Αιγιάλειας, κυρίως του Αιγίου, αλλά και της Πάτρας και της Αχαΐας γενικότερα. Και φυσικά και για τους απλούς πολίτες.

Το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου, που εδρεύει τώρα στο παλιό Υποθηκοφυλακείο Αιγιάλειας, αφενός αναβαθμίζεται υπηρεσιακά και συμβάλει και στην αναβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου, αφετέρου μπαίνει στην τελική ευθεία για να μετακομίσει σε ένα άνετο και απολύτως λειτουργικό κτίριο στο κέντρο του Αιγίου, και συγκεκριμένα στο ακίνητο όπου στεγαζόταν το κατάστημα Βαρνακιώτη.

Και στους νέους χώρους του ανανεωμένου Κτηματολογικού Γραφείου αποφασίστηκε να  ενσωματωθούν τα αρχεία της ευρύτερης περιοχής Καλαβρύτων, Ακράτας, Αροανίας, Κλειτορίας, ενώ σε υπάρχει αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για ενσωμάτωση και του αρχείου του Ερινεού.

Η νέα στέγη του Κτηματολογικού Γραφείου Αιγίου έχει επιφάνεια 700τμ και η διαμόρφωσή της θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργική και για τους δικηγόρους και για τους πολίτες.

Η λειτουργία του στον νέο χώρο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου δικαιούται να καυχιέται ότι κατάφερε δύο σημαντικά «πράγματα» τα τελευταία χρόνια: Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νόμου, την πρόβλεψη για εγκατάσταση Κτηματολογικού Γραφείου στα Καλάβρυτα και μεταφορά του τμήματος του Αιγίου στο Κτηματολογικό Γραφείο Πάτρας. Κάπως έτσι, ιδρύθηκε τελικά και λειτούργησε το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου, που τώρα απλώνεται. Και δεύτερον, καταφέρνει τώρα να πετύχει την ενσωμάτωση των αρχείων όλης της περιοχής στο διευρυμένο πλέον Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος έδωσε και μια ακόμα διάσταση: «Με αυτή την εξέλιξη, πέρα από τη δυνατότητα που θα έχουν δικηγόροι και πολίτες να εξυπηρετούνται πολύ πιο άνετα, είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, από το Κτηματολογικό Γραφείο του Αιγίου για ό,τι αφορά περιουσιακό και ιδιοκτησιακό τους θέμα, υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό: δυναμώνει σε αίγλη και αυτοτέλεια το Πρωτοδικείο Αιγίου, αποκτώντας μια τόσο λειτουργική και εύρυθμη παρακολουθηματική Υπηρεσία. Ολα μετράνε… Εδραιώνεται πλέον και η παραμονή του Πρωτοδικείου Αιγίου, το οποίο αναβαθμίζεται θεαματικά, ποιοτικά και ποσοτικά, με την παράλληλή αναβάθμιση της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου. Αυτά τα δύο μαζί, Πρωτοδικείο και Κτηματολογικό, συνθέτουν ένα εξαιρετικό μίγμα παροχής νομικών υπηρεσιών στην περιοχή μας. Γι’ αυτό και το αίτημα της ενδυνάμωσης του Γραφείου αποτελούσε σημαία για τον Σύλλογό μας».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: