Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αιγιάλεια: Στενό πρέσινγκ σε καταυλισμούς – Οι συμμορίες και το μήνυμα της ΕΛΑΣ
Αιγιάλεια: Στενό πρέσινγκ σε καταυλισμούς - Οι συμμορίες και το μήνυμα της ΕΛΑΣ | Ειδήσεις

Αιγιάλεια: Στενό πρέσινγκ σε καταυλισμούς – Οι συμμορίες και το μήνυμα της ΕΛΑΣ

«Θέλουμε καθημερινά να νιώθουν τη ανάσα μας», σχολίασαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αστυνομικές πηγές, αναφερόμενες στη συχνότητα «εφόδων» σε καταυλισμούς ρομά στην Αιγιάλεια, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στις συμμορίες που εδρεύουν στους συγκεκριμένες χώρους και εφορμούν διαπράττοντας ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, δολιοφθορές σε δημοτικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Οπως έχει διαπιστωθεί, συγκεκριμένα πρόσωπα και οικογένειες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους περιοχών που γειτνιάζουν των καταυλισμών σε Ροδοδάφνη και Μεγανίτη. Εκτός από τους ντόπιους παραβατικούς, συχνή είναι και η παρουσία ομοφύλων τους κυρίως από περιοχές της Κορινθίας που πριν ή μετά την τέλεση αξιόποινων πράξεων βρίσκουν καταφύγιο στους καταυλισμούς.

Η τακτική αιφνιδιασμού με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2023 το «πρεσάρισμα» της ΕΛΑΣ είναι εμφανές. Σε διάστημα μιας εβδομάδας πραγματοποιηθήκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις από το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας και την ΟΠΚΕ Αιγίου κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, μεταξύ των οποίων και άνδρας στην κατοχή του οποίου, όπως έγραψε η «Π», βρέθηκε πιστόλι τύπου ζάστοβα με δυο σφαίρες στον γεμιστήρα. Το ποδαρικό έγινε στις 9 Ιανουαρίου με 13 συλλήψεις, ενώ ακόμα 13 άτομα συνελήφθησαν στην προχθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Στην επιχείρηση της 16ης Ιανουαρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 58 άτομα και 24 οχήματα, ενώ έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εννέα συνελήφθησαν για ρευματοκλοπές -επιπλέον οι τρεις κατηγορούμενοι και για παράβαση του νόμου περί όπλων, στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου- δυο για στέρηση διπλώματος, ένα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ένα για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: