Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αίγιο: Ο Αμβρόσιος πενθεί τον Κωνσταντίνο – Η εντολή που έδωσε σε συνεργάτες του
Αίγιο

Αίγιο: Ο Αμβρόσιος πενθεί τον Κωνσταντίνο – Η εντολή που έδωσε σε συνεργάτες του


Δεν άντεξε τη «σιωπή» και αποκαλύφθηκε με έμμεσο τρόπο, για τα «φιλοβασιλικά» του αισθήματα , αν έτσι μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την ενέργεια του Γέροντα ιεράρχη της περιοχής, Αμβροσίου.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εκφράζοντας το προσωπικό του πένθος για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, εδώ εντολή στους συνεργάτες του να κυματίζει μεσίστια τη σημαία στο οίκημα που διαμένει στο Αίγιο, στο «Χάνι της Βοστιτσας», το οποίο δεν  αποτελεί ιδιοκτησία του, αλλά ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο πρώην ποιμενάρχης ενώ ήθελε, βαθύτατα, να είναι παρών στην εξόδιο ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τελικά δεν το έκανε πράξη…«για να μην προκαλέσει», όπως ο ίδιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους. Παράλληλα με την ένδειξη πένθους για τον τέως βασιλιά, ανθρώπου του ιεράρχη προβάλλουν και αυτό για τον μακαριστό πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, που εκοιμήθη την ίδια ημέρα με τον Κωνσταντίνο.

Αίγιο

Συγχοροστατών στην κηδεία του τ. Βασιλιά των Ελλήνων θα είναι, πάντως, ο διάδοχος στον εκκλησιαστικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  Μητροπολίτης Ιερώνυμος…μαζί με όλους τους άλλους Συνοδικούς – αυτή την περίοδο – Μητροπολίτες υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: