Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αίγιο – Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος: «Ο γείτονας τόλμησε και κέρδισε, γιατί όχι κι εμείς;»
Αίγιο - Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος: «Ο γείτονας τόλμησε και κέρδισε, γιατί όχι κι εμείς;» | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Αίγιο – Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος: «Ο γείτονας τόλμησε και κέρδισε, γιατί όχι κι εμείς;»


Ο επικεφαλής της Μαχητικής Προοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιάλειας (ΜΠΡΟΣΤΑ) και δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στην «ΠτΔ» για τη μεγάλη, όπως αναμένεται, δημοτική εκλογική αναμέτρηση στην Αιγιάλεια τον Οκτώβριο του 2023.

Και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Για το αν πράγματι πιστεύει, όπως έχει πει κατ’ επανάληψη, πως μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος, για το αν και με ποιον θα μπορούσε να συμμαχήσει και πώς κρίνει τις φρέσκες υποψηφιότητες Σπηλιόπουλου και Βασιλείου, καθώς και τον επικείμενο «γάμο» Γούτου-Ψυχράμη.

Με τόσο πολλούς και «ηχηρούς» υποψήφιους, ελπίζετε πραγματικά ότι μπορείτε να εκλεγείτε δήμαρχος; Ή απλώς το λέτε;

Σε τι, δηλαδή, είναι «ηχηρά¬ τα ονόματα που δηλώνουν υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου Αιγιάλειας και προκαλούν τρόμο;

Δεν αμφισβητώ την επαγγελματική, οικογενειακή καταξίωσή τους, αλλά εμπλεκόμενοι στα κοινά, είχαν «ηχηρή» παρουσία στην εξυπηρέτηση της πολιτικής που οδήγησε τον δήμο στα σημερινά αδιέξοδα και τη χώρα σε μαρασμό.

Αν έχουμε τύχη να βγάλουμε δήμαρχο από την παράταξή μας απέναντι σε αυτά τα «μεγαθήρια», μην το θεωρείτε ουτοπία.

Εχετε κάνει ιδιαίτερες νύξεις τελευταία για ευρείες συμμαχίες και συνεργασίες. Με ποιους συζητάτε για συμμαχίες;

Συνεργασίες και συμμαχίες κάνουμε με οποιοδήποτε δημότη όπου και αν ανήκει. Αλλωστε την κίνησή μας στήριξαν και δημότες που δεν είχαν σχέση με την αριστερά και πετύχαμε αυτό το σεβαστό ποσοστό χωρίς μέσα και προβολή, και τώρα, μετά την 3 τή παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο, έχει μεγαλώσει επικίνδυνα και απειλεί τα «ιερά τέρατα».

Από τα υπάρχοντα σχήματα συνεργαζόμαστε με οποιονδήποτε αρκεί να απαρνηθεί την πολιτική της φορομπηξίας, της ιδιωτικοποίησης των πάντων, ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε, τους μεγαλοεργολάβους και να ταχθεί με τα συμφέροντα του δημότη.

Μήπως φιλοδοξείτε, κύριε Παπακωνσταντινόπουλε, να γίνετε ο Πελετίδης της Αιγιάλειας;

Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να μιμηθείς το πρόσωπο Πελετίδης, γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστή οντότητα, αλλά τη φιλολαϊκή πολιτική του, που ούτως ή άλλως την έχουμε κι εμείς.

Ο δημότης της Αιγιάλειας έχει όλους τους λόγους να κάνει και αυτός τη δική του ανατροπή, αφού βλέπει ότι ο γείτονάς του τόλμησε και κέρδισε!

Θεωρείτε σίγουρη τη συμμαχία και την κοινή κάθοδο Γούτου-Ψυχράμη; Τι τους ένωσε, πιστεύετε;

Αφού δεν έχουν αποφασίσει οι ίδιοι μέχρι τώρα τι θα κάνουν, πώς θα ξέρω εγώ; Πάντως ό,τι και αν αποφασίσουν, θα έχει σχέση με την εξυπηρέτηση των εκλογικών τους στόχων και τον ρόλο που θέλουν να παίξουν στα δημοτικά πράγματα και δεν θα απορρέει από την σύγκλιση ή την απόκλιση ιδεολογιών, γιατί και οι δυο εκφράζουν την ίδια πολιτική.

Ο κ. Καλογερόπουλος έχει πιθανότητες να επανεκλεγεί;

Αν κριτήριο της ψήφου στο πρόσωπό του είναι η θητεία του στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας, πιθανόν θα μείνει μεταξεταστέος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος ελπίζει, όπως διαδίδει, βάσιμα στο να εκλεγεί νέος δήμαρχος; Συμμερίζεστε την αισιοδοξία του;

Κι εμείς αισιοδοξούμε ότι θα ματαιωθούν τα σχέδια αυτών που θέλουν να διαιωνίσουν την ίδια κατάσταση φορώντας τον μανδύα του «σωτήρα».

Θα κατέβει, εκτιμάτε, και ο κ. Θεόφιλος Βασιλείου;

Δυστυχώς δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω αν θα κατέβει ο κ. Βασιλείου. Αν κατέβει, θα συμπληρώσει με τους άλλους ολόκληρη ομάδα που θα παίζουν την ίδια μπάλα!

Με ποιον από όλους αυτούς θα μπορούσατε, υπό όρους, να συνεργαστείτε για το καλό του δήμου και με ποιον δεν θα μπορούσατε με τίποτα;

Η απάντησή μου είναι η ίδια με αυτή της δεύτερης ερώτησής σας. Συνεργαζόμαστε με όλους αρκεί να απαρνηθούν την πολιτική που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα και να έρθουν μαζί μας να κάνουμε κάτι για τον δήμο που έχει τελματώσει και τον δημότη που πληρώνει αδρά για να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των μεγαλοεργολάβων.

«ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ»

Την αποκάλυψη ότι εκκρεμεί από την παράταξη η επιλογή του επικεφαλής για τις επόμενες εκλογές έκανε ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος! Παρότι το φαβορί για να παραμείνει επικεφαλής είναι ο ίδιος, εν τούτοις εξηγεί γιατί δεν είναι και βέβαιο!

«Πριν συζητήσουμε τα ερωτήματα που θα μου θέσετε, έχω να σας πω ότι η παράταξή μας, ως παράταξη αρχών και με συλλογικό τρόπο δράσης, σε κάθε εκλογική μάχη αποφασίζει με δημοκρατικό τρόπο ποιος θα την εκπροσωπήσει σαν επικεφαλής.

Δεν υπάρχει κεκτημένο δικαίωμα, ούτε σχέση “ιδιοκτησίας” όπως συμβαίνει με τις άλλες παρατάξεις.
Αυτή η διαδικασία της επιλογής τού επικεφαλής της παράταξης μας δεν έχει ακόμα γίνει, ούτε θεωρούμε ότι είναι μείζον θέμα.

Δεν σας κρύβω ότι τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης με περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και σεβασμό και έχουν εκφράσει με διάφορους τρόπους την επιθυμία τους να είμαι και πάλι επικεφαλής.

Δεν θα απέφευγα να αναλάβω και πάλι αυτό το καθήκον γιατί, παρά την ηλικία μου, αισθάνομαι ακόμα δυνατός.

Στην παράταξή μας, όμως, υπάρχουν ικανότατα στελέχη από την νέα γενιά και θα προτείνω στους συναγωνιστές μου να δώσουμε τόπο στα νιάτα, που λέμε.

Σε τελική ανάλυση δεν έχουμε ακόμα καταλήξει, αλλά όποια και αν είναι η τελική απόφαση, εγώ θα είμαι παρών γιατί εμείς δεν συνταξιοδοτούμαστε ποτέ από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: