Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι – Επιχειρηματίες στην «Π» | Ειδησεις και νέα
Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι - Επιχειρηματίες στην «Π»

Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι – Επιχειρηματίες στην «Π» | Ειδησεις και νέα


Αυξημένη αναμένεται, φέτος, η έλευση επισκεπτών στην πόλη της Πάτρας, για το τριήμερο της Αποκριάς. Δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν αρκετά και οι πατρινοί μαζί με χιλιάδες επισκέπτες ετοιμάζονται να ξεφαντώσουν.

Βέβαια, η Πάτρα δεν περιμένει τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών των προηγούμενων ετών, όμως, η κίνηση θα είναι σίγουρα αυξημένη, γεγονός που θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα περίοδο.
Από αύριο, αναμένεται να αρθεί και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ στις μεταφορές θα επιτρέπεται μέχρι και 100% πληρότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, επιτέλους πνέει άνεμος αισιοδοξίας». Η αύξηση της κίνησης, σε σύγκριση με τα δύο χρόνια της πανδημίας, φτάνει το 50%, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό, δήλωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

 

Ανδρέας Μανωλόπουλος

Από την Αθήνα θα αναχωρούν από σήμερα λεωφορεία ανά μισή ώρα, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον και κρατήσεις υπάρχουν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα και Καλαμάτα.

Στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας και όλες οι επιχειρήσεις αναμένουν αυξημένη κίνηση επισκεπτών. Ο ιδιοκτήτης του Metropolis, Τάσος Μητροπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι οι πατρινοί σίγουρα θα βγουν για να διασκεδάσουν, ενώ οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν στην Πάτρα, από χθες.

Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι - Επιχειρηματίες στην «Π»

Μητρόπουλος Τάσος

Πάντως, η κίνηση στον χώρο της διασκέδασης δεν συγκρίνεται με τα χρόνια πριν την πανδημία, τόνισε ο Τάσος Μητρόπουλος. Από τη γιορτή της Αποκριάς, λείπουν ακόμα πολλά, καθώς δεν γίνονται τόσο πάρτι από πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού, αλλά ούτε και αποκριάτικοι χοροί, όπως παλιά.
Η αλυσίδα τροφοδοσίας των καταστημάτων βρίσκεται, ωστόσο, σε ετοιμότητα. Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι στην εστίαση υπάρχει η προσδοκία για ένα πολύ καλό τριήμερο. Υπάρχει μεγάλη προετοιμασία και οι επιχειρήσεις περιμένουν την έλευση αρκετών επισκεπτών από άλλες πόλεις φέτος.

 

Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι - Επιχειρηματίες στην «Π»

Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος

«Θα είναι ένα μικρό καρναβάλι, αλλά αισιοδοξώ ότι ο κόσμος θα βγει και θα διασκεδάσει»,τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Αν και ο καιρός είναι καλός, υπάρχει η προσδοκία ότι θα έχουμε μια ανάκαμψη από αυτό το Καρναβάλι», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

 

Αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρα για το Καρναβάλι - Επιχειρηματίες στην «Π»

Γιώργος Χρυσανθόπουλος

Ο επιχειρηματίας της εστίασης και ξενοδόχος, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, δήλωσε και αυτός στην «Π» ότι η κίνηση στην Πάτρα τις τελευταίες ημέρες έχει ζωντανέψει. «Περιμένουμε ημέρες Καρναβαλιού του 2020, όταν η πανδημία έκλεινε τα πάντα», είπε ο επιχειρηματίας. Ολα δείχνουν ότι η κίνηση θα είναι φέτος αυξημένη και η πόλη περιμένει αρκετούς επισκέπτες, κυρίως μικρής ηλικίας. Το ξενοδοχείο Bold Type, που διευθύνει ο κ. Χρυσανθόπουλος, είναι μικρό, αλλά γεμάτο για το τριήμερο της Αποκριάς. Το ίδιο συμβαίνει και στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης RBnB.

«Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά της πανδημίας και των περιορισμών, αν δεν έχουμε και 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, θα τα έχουμε δει όλα ως γενιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: