Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αιτήσεις για Covid 19 – Μικροεπιχειρηματίες της Ηλείας προσέχετε τους …”πρόθυμους”!
αποζημίωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λόγω covid-19

Αιτήσεις για Covid 19 – Μικροεπιχειρηματίες της Ηλείας προσέχετε τους …”πρόθυμους”!

Το iliakanea.gr πρώτο στην Ηλεία ενημέρωσε το αναγνωστικό κοινό για το πόσο “δύσκολο” είναι στην πράξη για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, να εισπράξουν χρήματα από την δράση που “τρέχει” η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ονομασία «Στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από την COVID-19 στην Δυτική Ελλάδα».

Κάποιοι αντέδρασαν στο δημοσίευμα που έγραφε την αλήθεια και περιέγραφε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και όχι όπως κάποιοι επιθυμούν να τα παρουσιάσουν. Έτσι δηλαδή, όπως σας έχουμε υποσχεθεί και το κάνουμε καθημερινά πράξη στο iliakanea.gr

Και ενώ το μυαλό όλων εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο πηγαίνει στην Περιφερειακή Αρχή, θα σας πούμε ότι κάνετε λάθος. Δεν αντέδρασε η Περιφέρεια.

Έτσι και αλλιώς, όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αλλά και το χρηματικό ποσό τα ορίζει εξ αρχής το υπουργείο και δεν αμφισβητούνται. Η Περιφέρεια απλώς το υλοποιεί.

Η αντίδραση μέσω σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε από …άλλους! Από κάποιους που δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες των πολύ μικρών επιχειρήσεων να γνωρίζουν αυτό που αποκάλυψε με το ρεπορτάζ το iliakanea.gr

Ποιο είναι αυτό; Ότι στην πράξη, όταν έρθει η ώρα να εισπραχθούν οι αποζημιώσεις το 2021 οι περισσότεροι από τους μικροεπιχειρηματίες θα μείνουν …απέξω!

Γιατί; Επειδή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει εξ αρχής το Υπουργείο (και όχι η Περιφέρεια) σε συνάρτηση με το χαμηλότατο χρηματικό ποσό των 30 εκατ. το οποίο πρόκειται να μοιραστεί, οδηγούμαστε στο ασφαλές (και δυσάρεστο) συμπέρασμα ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να τα καταφέρουν και να εκταμιεύσουν το ποσό εκείνο που ευελπιστούν (εάν όχι καθόλου)!

Επειδή όμως όπως ακούμε στην …πιάτσα, εμφανίζονται κάποιοι “πρόθυμοι” να ετοιμάσουν τα “χαρτιά για τον φάκελο” και να τα υποβάλλουν για λογαριασμό των μικρών επιχειρηματιών έναντι αμοιβής 400 και 500 ευρώ(!!!) σας συνιστούμε να είστε πολύ προσεκτικοί.

Οι “πρόθυμοι” θα σας πουν ότι έχετε κάθε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση για να εισπράξετε την οικονομική ενίσχυση. Και σε αυτό θα έχουν δίκιο. Έτσι θα είναι. Θα έχετε κάθε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση πληρώνοντας σε εκείνους 400 ευρώ για τα έξοδα του φακέλου που θα σας ετοιμάσουν.

Εκείνο που δεν θα σας πουν ποτέ, είναι ότι έχετε πάρα πολύ μικρές πιθανότητες να εκταμιεύσετε χρήματα, όταν έρθει εκείνη η ώρα το 2021.

Δεν θα σας πουν ποτέ, ότι άλλο πράγμα είναι να καταθέτεις αίτημα και άλλο είναι αυτό το αίτημα να ικανοποιείται…

Για να μην “κλαίτε” λοιπόν τα 400 ή 500 ευρώ που θα δώσετε σε κάποιους, σας λέμε να διαλέξετε για την υποβολή φακέλου ανθρώπους που έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχετε θετικές αναμνήσεις από τη συνεργασία αυτή.

Σας λέμε δηλαδή, να διαλέξετε κάποιον άνθρωπο ο οποίος, αφού κάνει έναν πρώτο έλεγχο στα έγγραφα που θα του δώσετε, θα σας κοιτάξει στα μάτια και θα σας πει ειλικρινά πόσες πιθανότητες έχετε πραγματικά να εισπράξετε κάποια στιγμή περισσότερα από εκείνα που …θα του δώσετε για τα έξοδα προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου.

Δυστυχώς, τα 30 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν για όλους! Κάποιοι που ρωτήσαμε στο ρεπορτάζ, οι οποίοι γνωρίζουν καταστάσεις και αριθμούς, μας είπαν με πικρό χαμόγελο, ότι εάν είναι να εισπράξουν όλοι οι επιχειρηματίες που έπαθαν πραγματική ζημιά με τον covid-19, τα 30 εκατ φτάνουν δεν φτάνουν μόνο για την Αχαΐα! Οι υπόλοιποι;

Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες; Εκείνες οι επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων (επειδή μοριοδοτούνται πολύ υψηλά) οι οποίες σημείωσαν πραγματική και μεγάλη ζημιά κατά το τρίμηνο που θα εξεταστεί.

Τέλος, αφού ξεχωρίσετε στο μυαλό σας ότι άλλο πράγμα είναι “δικαιούμαι να κάνω αίτηση για αποζημίωση” και άλλο “εισπράττω αποζημίωση” πάρτε τις αποφάσεις σας. Κοινοποιήστε αυτό το κείμενο σε γνωστούς σας που πιθανόν να τους ενδιαφέρει και …προσοχή στους “πρόθυμους”.

Διαβάστε στη συνέχεια το αρχικό ρεπορτάζ που κάναμε και προκαλέσαμε αντιδράσεις…

Δείτε που θα αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: