Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Aκρίβεια: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα – Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις
Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα, ψωμί και άλλα προϊόντα

Aκρίβεια: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα – Αύριο οι επίσημες ανακοινώσειςΤα τρία μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνεται η επιδότηση των πολιτών για την προμήθεια καυσίμων κίνησης, όπως αποκάλυψε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, που μίλησε στον ΑΝΤ1, στην ειδική πλατφόρμα οι δικαιούχοι θα καταχωρούν τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων και στη συνέχεια θα υπολογίζεται το ύψος της επιδότησης.

Τα τρία μέτρα, που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο -επιταγή ακρίβειας, παρέμβαση για την βενζίνη και επιδότηση στο ρεύμα- στοχεύουν στην ενίσχυση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών.

Πρώτον, στην απευθείας χορήγηση βοηθήματος που θα αφορά κυρίως, αλλά όχι μόνο, τους πιο αδύναμους, δεύτερον τις τιμές των καυσίμων και τρίτον τη συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αρχικά, η «επιταγή ακρίβειας», θα αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες και το ύψος της προσδιορίζεται στα 200 έως 300 ευρώ.

Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η επιδότηση των καυσίμων θα γίνει με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ώστε να ωφεληθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει μια οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα και στη σημερινή σύσκεψη θα προσδιοριστεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι.

Επίσης συζητείται ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες ώστε να συγκρατηθεί το κόστος του πετρελαίου.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου έχει αποφασιστεί η συνέχιση της επιδότησης για Μάρτιο και Απρίλιο και μάλιστα με αυξημένη παρέμβαση, καθώς οι τιμές στη χονδρική εκτοξεύθηκαν τις πρώτες εβδομάδες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: