Aldemar: Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το οικιστικό project που δρομολογεί ο όμιλος στον Πύργο Ηλείας - Προ των πυλών το οικιστικό project των 300 εκατ. ευρώ με Ολλανδούς επενδυτές
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Aldemar: Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το οικιστικό project που δρομολογεί ο όμιλος στον Πύργο Ηλείας – Προ των πυλών το οικιστικό project των 300 εκατ. ευρώ με Ολλανδούς επενδυτές

Aldemar: Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το οικιστικό project που δρομολογεί ο όμιλος στον Πύργο Ηλείας – Προ των πυλών το οικιστικό project των 300 εκατ. ευρώ με Ολλανδούς επενδυτές

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το οικιστικό project που δρομολογεί ο όμιλος Aldemar στον Πύργο Ηλείας, το οποίο στοχεύει να προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως Ευρωπαίων αγοραστών μεσαίου εισοδήματος, οι οποίοι έχουν βγει στη σύνταξη και αναζητούν μια κατοικία σε κάποια άλλη χώρα για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στην Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής τους.

Οι κατοικίες αναμένεται να ανεγερθούν σε μια έκταση 150 στρεμμάτων, εντός σχεδίου πόλης με τη συνολική επιφάνεια δόμησης να ανέρχεται στα 100.000 τ.μ..

Σε συζητήσεις με Ολλανδούς επενδυτές

“Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ. Επομένως, για να υποστηριχθεί βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με δύο κατασκευαστικούς ομίλους από την Ολλανδία, οι οποίοι θα εισφέρουν τόσο σε κεφάλαια όσο και σε τεχνογνωσία”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος στο περιθώριο του συνεδρίου Israel-Greece που πραγματοποιήθηκε στο  ξενοδοχείο  Brown Beach Corinthia.

Ο συνολικός αριθμός των κατοικιών προβλέπεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 1.000 και 1.200, καθώς θα εξαρτηθεί από την επιφάνεια που θα καταλαμβάνει η κάθε μία, ξεκινώντας περίπου από τα 80 τ.μ. και φτάνοντας μέχρι τα 150 τ.μ..

“Θα εφαρμόσουμε ένα πράσινο μοντέλο κατασκευής, αξιοποιώντας όλες τις πρακτικές βιωσιμότητας και ενεργειακής αποδοτικότητας ενώ επιδιώκουμε να επέμβουμε όσο το δυνατόν λιγότερο στην φύση”, υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα ενώ δεν είναι τυχαία η επιλογή της καταγωγής των κατασκευαστικών ομίλων καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι Ολλανδοί “συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στην τεχνογνωσία για την κατασκευή “πράσινων” κτιρίων”.

Κατοικίες για μεσαία βαλάντια

Αν και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aldemar, οι κατοικίες δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα σε σχέση με πιο πολυτελείς κατασκευές, ωστόσο θα απευθύνονται σε μεσαίου εισοδήματος Ευρωπαίους  καθώς η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στις 4.000 με 4.500 ευρώ ανά τ.μ..

“Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν όσο χρόνο επιθυμούν και τον υπόλοιπο να νοικιάζουν την κατοικία σε άλλους”, επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος αποφάσισε να στραφεί στο συγκεκριμένο project καθώς θεωρεί ότι “ο τουρισμός της χώρας αλλάζει και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο”.

Παράλληλα, διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην εσωτερική μετανάστευση και κινητικότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εντός της Ευρώπης, μια ευκαιρία που ήδη αξιοποιούν άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Βουλγαρία.

“Η νομοθεσία του 2020 που ορίζει τη μεταφορά της φορολογικής έδρας με συντελεστή 7% είναι εξαιρετικά ελκυστική για όλους τους συνταξιούχους της κεντρικής Ευρώπης”, υπογράμμισε.

“Εξαιρετικό το deal” με τον όμιλο Μήτση για τα δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά τώρα την απόκτηση των ξενοδοχείων Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στην Χερσόνησο της Κρήτης από τον όμιλο Μήτση, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα “εξαιρετικό deal”.

“Γνωρίζω χρόνια τον Σταύρο Μήτση και επιλέξαμε έναν άνθρωπο που έχει την δύναμη και την όρεξη για να τα πάει ένα βήμα παρακάτω”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Aldemar, ο οποίος αν και δε θέλησε να αποκαλύψει το ακριβές ύψος της συναλλαγής, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό τίμημα και για τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι το Aldemar Royal Mare 5 αστέρων έχει δυναμικότητα 341 δωματίων και 43 σουιτών σε συγκροτήματα κτιρίων, ενώ διαθέτει 29 ιδιωτικές και μοιραζόμενες πισίνες και επαγγελματικά γήπεδα τένις. Το Aldemar Cretan Village, 4 αστέρων έχει δυναμικότητα 322 δωματίων και χαρακτηρίζεται από νησιωτική αρχιτεκτονική.

capital

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: