Αλλαγές στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδος: Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αλλαγές στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδος

Αλλαγές στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδος

Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Την θέση της μέχρι σήμερα Εισαγγελέως Ηλείας Δήμητρας Σωτηρίου που πήρε μετάθεση για το Αγρίνιο παίρνει η νεοπροαχθείσα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Καπελιαρή στον Πύργο.

Επίσης αποχωρεί η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αναστασία Νικολοπούλου και την θέση της παίρνει η Ευαγγελία Χατζηαγγελή η οποία έρχεται από την Σπάρτη και στο Παρελθόν είχε υπηρετήσει και στον Πύργο και πάλι.

Για πρώτη φορά η Εισαγγελία Ηλείας ενισχύεται με την τοποθέτηση παρέδρου θέση στην οποία τοποθετήθηκε η κ. Ιωάννα Σκούφη. Επίσης η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Δημοπούλου που μένει στον Πύργο μετατέθηκε από την Πάτρα στην Κυπαρισσία.

Ο Π. Μεϊδάνης στην Αθήνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Παναγιώτη Μεϊδάνη στην Αθήνα ο οποίος είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην Ηλεία, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο ευδόκιμης υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα, όπου διακρίθηκε για τον χειρισμό σημαντικών και εξαιρετικά ευαίσθητων υποθέσεων με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον. Από τον βαθμό του εισαγγελέα πρωτοδικών, ο Παναγιώτης Μεϊδάνης είχε αναλάβει πολύ δύσκολες υποθέσεις, όταν το 2008 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, είχε μεταβεί στο Μόνακο της Γερμανίας, για να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση της Siemens Hellas. Το 2009 που τοποθετήθηκε στην έδρα της Εισαγγελίας Ηλείας, ασχολήθηκε με υποθέσεις που συντάραξαν όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Μια από αυτές ήταν οι φονικές πυρκαγιές του 2007, όπου πρότεινε την παραπομπή έξι ατόμων για τον θάνατο 36 ανθρώπων. Στα τέλη του 2014 ο Παναγιώτης Μεϊδάνης μετατέθηκε στην Πάτρα, όπου ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όπου χειρίστηκε δύσκολες ποινικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Οι δικαστές

Έξι Πρωτοδίκες φεύγουν από την Ηλεία και έξι έρχονται με βάση τις πρόσφατες κρίσεις του Αρείου Πάγου. Από Πρωτοδικείο Ηλείας μετατίθενται οι Μιχαήλ Πηλιχός και πάει στην Πάτρα και Μαρίνα Κάβουρα και πάει στην Χαλκίδα, ενώ στη θέση τους έρχονται ο κ. Δημήτρης Καμπουρίδης και η κα Αικατερίνη – Μαρία Μπελδέκου.

Από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδος μετατίθενται οι Παρασκευή Δασούκη για τα Καλάβρυτα, Γεωργία Βίτσα για το Αίγιο, Αλεξάνδρα Ψαρρή για την Πάτρα και Ευμορφία Τσότσου για την Κόρινθο. Έρχονται οι Αναστασία Πέλκα από τη Μυτιλήνη, Βικτωρία Παπαναστασίου από τη Μυτιλήνη, Ειρήνη Σιγούρου από την Πάτρα και Χρήστος Φαρσαλιώτης, νεοδιοριζόμενος.

Επίσης να σημειωθεί ότι από την Ηλεία προήχθησαν σε Πρόεδρο Πρωτοδικών η κα Ελένη Μποσιώλη, η οποία τοποθετείται στο Πρωτοδικείο Πατρών και η κα Μαρία Κριτσινέλια, η οποία τοποθετείται στην Αθήνα. Επίσης προήχθη σε Εφέτη ο κ. Αντώνης Αλάπαντας και τοποθετείται στο Εφετείο Πατρών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: