Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αλβανικά ΜΜΕ: Μήνυμα προς την Τουρκία η επέκταση των 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Αλβανικά ΜΜΕ: Μήνυμα προς την Τουρκία η επέκταση των 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας δημοσίευσε μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα για την επέκταση της Ελλάδας των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος στα 12 μίλια, γράφει η αλβανική Sot.

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η επέκταση της Ελλάδας κατά 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και η υποβολή αυτού του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα ψηφιστεί στις 19 Ιανουαρίου, ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

Η Ελλάδα και η Τουρκία θα ξαναρχίσουν σύντομα διερευνητικές επαφές και η Ελλάδα έχει θέσει στην ατζέντα της, αποκλειστικά, τη διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, την οποία έχει ήδη κάνει με την Ιταλία και την Αίγυπτο, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, για ένα μέρος των οποίων θα αποφανθεί  το Δικαστήριο της Χάγης.

Πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξει ημερομηνία για την επανάληψη των ερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ως Προέδρου των ΗΠΑ, η Τουρκία φαίνεται να εγκαταλείπει, τουλάχιστον για σύντομο χρονικό διάστημα, την τακτική έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας μια «στροφή» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση…

defencenet.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: