Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αμαλιάδα: Μια φωτογραφία τους ένωσε – Επίσκεψη Αυστραλού πιλότου στον γιατρό Β. Δημητρόπουλο
Αμαλιάδα: Μια φωτογραφία τους ένωσε – Επίσκεψη Αυστραλού πιλότου στον γιατρό Β. Δημητρόπουλο

Αμαλιάδα: Μια φωτογραφία τους ένωσε – Επίσκεψη Αυστραλού πιλότου στον γιατρό Β. ΔημητρόπουλοΜια μάσκα πιλότου και ένα μπλουζάκι με τη φίρμα της αεροπορικής εταιρίας που εργάζεται προσέφερε ως δώρο στον  προιστάμενο του ΚΥ Σιμοπουλου και γιατρό στο νοσοκομείο Αμαλιάδας κ. Βαγγέλη Δημητρόπουλο, αυστραλός πιλότος που συμμετείχε σε εναέρια αποστολή πυρόσβεσης πριν από ένα μήνα.

Ο Αυστραλός πιλότος αναζήτησε και βρήκε τον γιατρό. Ο λόγος ήταν η εκπληκτική φωτογραφία του γιατρού που απαθανατίζει τον πιλότο με το μικρό αεροσκάφος να κάνει ρίψεις σε περιοχή του  Πλάτανου  Ηλείας  πυροσβεστική ενέργεια που έσωσε και τον ιερό  ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος δέχθηκε με συγκίνηση την επίσκεψη του Αυστραλού πιλότου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ο πιλότος τον ευχαρίστησε για την υπέροχη φωτογραφία και ο γιατρός με τη σειρά του τον ευχαρίστησε για τις ηρωικές του προσπάθειες  που έσωσαν και τον ιερό ναό. Όμως ένα μικρό εκκλησάκι, ο Προφήτης Ηλίας στον Πλάτανο καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα

Η πρόταση του γιατρού

Ο κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος μιλώντας στην «Πατρίς» εξέφρασε τη λύπη του για το εκκλησάκι  που κάηκε: «Μακάρι με την ευλογία του μητροπολίτη Τριφυλίας και την άδεια του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας να βρεθεί τρόπος για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να ξαναχτιστεί η μικρή εκκλησία. Εγώ μάλιστα σκέφθηκα ως αρχή να δημοπρατήσω, συμβολικά μέσω διαδικτύου τη μάσκα και το μπλουζάκι που μου έδωσε ο πιλότος για να ξεκινήσει η συγκέντρωση χρημάτων»

Η ανάρτηση

Προχθές ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος έγραφε σε ανάρτησή του: “Πριν ένα μήνα, εκείνο το απόγευμα που καίγονταν ο Πλάτανος Αρχ. Ολυμπίας, και όχι μόνο, και τραβούσα αυτή την συγκινητική φωτογραφία, της αεροπυροσβεσης, της εκκλησίας της Παναγιας, δεν περίμενα ποτέ ότι με την δύναμη των media, ότι σήμερα θα συναντούσα τον πιλότο του αεροπλάνου εκείνου!Ο φίλος πλέον, o Αυστραλός πιλότος, έκανε όπως μου είπε το χρέος του,σημερα επισκέφτηκε τον τόπο, την εκκλησία εκείνη που σώθηκε, από τις  δικές του ριψεις νερου,  και μετα ήρθε και στο νοσοκομείο Αμαλιαδας να συναντήσει, τον φωτογράφο της “ανατριχιαστικης” όπως είπε φωτογραφίας.Ειναι γεγονος, αναμφισβητητο, ότι μας έμαθαν να μετράμε τα λεπτά, το χρόνο  κτλ, την αξία όμως της στιγμής, πότε και κανενας. Η στιγμή πάντα κρύβει ένα ανεκτιμητο μεγαλείο. Τον ευχαριστώ θερμά. Ένα δώρο δικό του, με πολύ σημασία.Δάκρυσα γιατί η ανθρωπιά και το μεγαλειο, περισσεύει. Τον ευχαρίστησα, έναντι όλων για όσα πρόσφερε,στην άνιση μάχη με τις φωτιές.Καλες πτήσεις, και η Παναγία βοηθός του. Εκεί στην μακρινή Αυστραλία, οι γονείς του, και η υπηρεσία του, θα είναι περήφανοι, για το γιο, πιλότο και λειτουργό τους…”

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: