Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αμαλιάδα: Στα κάγκελα ο Δικηγορικός Σύλλογος για το Πρωτοδικείο – Κινητοποίηση το Σάββατο
Αμαλιάδα: Στα κάγκελα ο Δικηγορικός Σύλλογος για το Πρωτοδικείο - Κινητοποίηση το Σάββατο

Αμαλιάδα: Στα κάγκελα ο Δικηγορικός Σύλλογος για το Πρωτοδικείο – Κινητοποίηση το Σάββατο


Ανεβάζει τους τόνους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, η υπερψήφιση του οποίου θα σημάνει τον «ξαφνικό θάνατο» του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας και θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Με αφορμή τις επερχόμενες εξελίξεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει εκ νέου εκδήλωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Σάββατο 28 Μαΐου (7:30 μ.μ.) στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας στην πλατεία της Σοχιάς.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι φορείς της Ηλείας, η διοίκηση του συλλόγου θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η κατάργηση του Πρωτοδικείου θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις.

Ο νέος Κώδικας Οργανισμού των Δικαστηρίων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στους κόλπους του νομικού κόσμου σε όλη την επικράτεια. Από την ημέρα δημοσιοποίησης του νέου χάρτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του ως προς τη διαδικασία ψήφιση ενός νομοσχεδίου το οποίο ουσιαστικά οδηγεί στη συρρίκνωση των Πρωτοδικείων, των Ειρηνοδικείων και των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Η προτεινόμενη αναμόρφωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις του νομικού κόσμου καθώς, όπως επισημαίνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, εισάγεται προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, δια του οποίου θα ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κ.λπ. προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: