Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει» – News.gr
«Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει» – News.gr

«Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει» – News.grΤι είπε ο κατηγορούμενος για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Λαγό

«Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει…».

Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε κατηγορούμενος ως μέλος του τάγματος εφόδου στην επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, την παρουσία του στο Πέραμα, το 2013.

Ο κατηγορούμενος , απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επιφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του ανθρώπου που επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να αποφευχθούν τα επεισόδια. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως διατηρούσε καλή σχέση με τον τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για εργατική αλληλεγγύη γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου:

«Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος», λέτε «αγαστή συνεργασία»…».

«Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση…» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε περιγράφοντας:

«Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να θυμηθεί λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε αργότερα με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό. «Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα» ανέφερε χαρακτηριστικά».

Νωρίτερα, απολογήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυριζόμενος ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο .

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: