Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας στην Καλαμάτα από 21-27 Νοεμβρίου 2022
Ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας στην Καλαμάτα από 21-27 Νοεμβρίου 2022

Ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας στην Καλαμάτα από 21-27 Νοεμβρίου 2022

Με στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, ο Δήμος Καλαμάτας και το Τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και παραγωγούς, μία σειρά δράσεων με θέμα «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» από σήμερα έως και τις 27 του μήνα.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ένα «set menu» σε ελκυστική τιμή, παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να γευτούν την πολυδιάστατη τοπική κουζίνα. Οι δράσεις για τις «Ήμερες Τοπικής Γαστρονομίας», θα κορυφωθούν με ένα διήμερο (25-26 Νοεμβρίου) αφιέρωμα στην τοπική παράγωγη και μεταποίηση της ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην καρδία διάθεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Η επένδυση στον τουρισμό, την εξωστρέφεια, τις δράσεις που ενισχύουν την περιοχή μας ως προορισμό, αλλά και η στήριξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, αποτελούν για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή όχι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή, μια προτεραιότητα.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι «Επιδίωξη μας είναι η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε Γαστρονομικό προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα μπολιάσει τον επισκέπτη με το ντόπιο. Σε αυτό αποσκοπούν άλλωστε αποσκοπούν και οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που οργανώνονται από το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Ο Νίκος Μαλαπέτσας εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, τόνισε ότι οι δράσεις αυτές στις οποίες ενεργά συμμετέχουν τα καταστήματα εστίασης, αποτελούν μία ευκαιρία για προσέλκυση τουριστών και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Επεσήμανε δε ότι η 26η Νοεμβρίου είναι σημαντικό να καθιερωθεί ως ημέρα τοπικής γαστρονομίας για την Καλαμάτα. Τέλος, από την πλευρά του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, ο Γιάννης Κολοβός υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να καθιερωθεί η εν λόγω δράση και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: