Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αναμενόμενη η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ΤΕΦΑΑ στον Πύργο – Τι είπε η Πρύτανις

Αναμενόμενη η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ΤΕΦΑΑ στον Πύργο – Τι είπε η Πρύτανις

Αναμενόμενη η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και Γεωπονική στο Αγρίνιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρουν κύκλοι της ακαδημαϊκής κοινότητας- Τι είπε για το θέμα η Πρύτανις Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου

Αναμενόμενη ήταν στους κύκλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών η αναστολή λειτουργίας τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα την απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο προχωρά στην αναστολή της έναρξης της λειτουργίας 38 συνολικά τμημάτων τα οποία προβλέπονταν από το σχέδιο Γαβρόγλου, μετά από τη συγχώνευση που έγινε μεταξύ των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ.

Στην Πάτρα και στο Πανεπιστήμιο της αναστέλλονται δύο τμήματα, το ένα αφορά τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα του Αγρίνιο και το άλλο έχει να κάνει με τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τον Πύργο.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μάλλον διευκολύνει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από τη στιγμή που ήδη τα τμήματα που έγιναν σε αυτό είναι αρκετά, ενώ το κονδύλι που είχε ζητηθεί προς το υπουργείο και την κυβέρνηση, για την ομαλή λειτουργία τους, δόθηκε μειωμένο.

«Δεν είχαμε τις προϋποθέσεις, όπως επιβάλλουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, για τη λειτουργία των σχολών αυτών» τονίζει η κ. Κυριαζοπούλου στην εφημερίδα και συνεχίζει λέγοντας: «Πραγματικά είναι άθλος που καταφέραμε και τα οργανώσαμε και τα λειτουργούμε την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Πέραν αυτών όμως οι δύο σχολές, που επρόκειτο να λειτουργήσουν από τον επόμενο χρόνο, δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν.

Άλλαξαν τα δεδομένα δεν πήραμε πιστώσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό κι επομένως δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη λειτουργία τους». Πάντως, για το θέμα έγινε συνάντηση μεταξύ του Πρύτανις και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, με τον τελευταίο να επικοινωνεί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τόνισε στον κ. Φαρμάκη ότι δεν πρόκειται για κατάργηση των τμημάτων και ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την λειτουργία τους και τηρηθούν οι σχετικοί ακαδημαϊκοί όροι οι σχολές η έναρξη της λειτουργίας τους θα δρομολογηθεί κανονικά.

patrasevents.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: