Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα «κλειδί» για την Ηλεία της εξέλιξης
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα «κλειδί» για την Ηλεία της εξέλιξης

Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα «κλειδί» για την Ηλεία της εξέλιξης

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

«κλειδί» για την Ηλεία της εξέλιξης

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ- ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ _ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η «ΑΝΤΖΕΝΤΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα του τόπου και οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον τόπο μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ο τελευταίος που δείχνει πάντα ενδιαφέρον για την Ηλεία και ως γνωστόν τον συνδέουν ισχυροί δεσμοί με την περιοχή μας έδειξε για μια φορά ακόμη την πολιτική του βούληση να βοηθήσει και να συνεισφέρει σε κομβικής σημασίας ζητήματα για το Νομό ενώ άκουσε προσεχτικά και τις προτάσεις του Λευτέρη Βαρουξή που έχουν να κάνουν τόσο με τα θέματα που διαχειρίζεται στο χαρτοφυλάκιό του ο κ. Σκυλακάκης όσο και με εκείνα που αποτελούν νέες θέσεις για την προοπτική εξέλιξης σε διάφορους τομείς του τόπου μας.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο όπως τόνισε και ο κ. Βαρουξής η Ηλεία προσδοκά σε καθοριστικές παρεμβάσεις με υλοποίηση μεγάλων έργων και με στόχο την απορρόφηση του συνόλου των χρηματοδοτήσεων για το Νομό που ως ένα βαθμό μπορούν να αλλάξουν την σημερινή μας εικόνα.

Μεταξύ άλλων  ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στους ήδη προγραμματισμένους στόχους του Ταμείου για την Ηλεία και ειδικότερα σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων και την ενίσχυση μέσω συγκεκριμένων έργων της αγροτικής παραγωγής κάτι που θα διευκολύνει την εξέλιξη των καλλιεργειών μας για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ  ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο σημείο αυτό το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα γνωρίζοντας πολύ ,καλά και εξηγώντας παράλληλα στον κ. Σκυλακάκη  την αλληλεπίδραση του αποτελεσματικού σε ποσότητα και ποιότητα πρωτογενούς τομέα με την τοπική και πολύ περισσότερο με την εθνική οικονομία κάτι που δυστυχώς δεν έχει πάρει τις ανάλογες διαστάσεις τα χρόνια της κρίσης.

Ένα ακόμη σημείο στην συζήτηση ήταν τα έργα υποδομής που προκύπτουν μέσα από το Ταμείο Ανάπτυξης όπως τα Πολεοδομικά ειδικού χαρακτήρα σχέδια η οδοποιία και η σαφώς η τουριστικής σημασίας ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου που ελπίζεται  ότι θα δημιουργήσει συνθήκες επενδυτικών πρωτοβουλιών και θα δρομολογήσει και άλλες παρεμβάσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα για την Βόρεια και Κεντρική Ηλεία.

Στο μεταξύ ενδιαφέρον είχε και το πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του Νομού με την αναμενόμενη πρόταση από πλευράς Διανέοσις  την αποκατάσταση από τις «πληγές» των πυρκαγιών και άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων στην βάση ενός νέου αναπτυξιακού ξεκινήματος για περιοχές πολύπαθες  με επίκεντρο ιδιαίτερα την Αρχαία Ολυμπία.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο Λευτέρης Βαρουξής έβαλε στο τραπέζι και τα θέματα της επιχειρηματικότητας και της στήριξης της αγοράς που πρέπει να προχωρήσει στα επόμενα βήματα απαλλαγμένη από τα προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής και μετέπειτα πανδημικής κρίσης. Ζήτησε έτσι ,και την προσωπική συμβολή του κ. Σκυλακάκη σε αυτά τα θέματα αναφέροντας την ανάγκη ανάδειξης νέων προγραμμάτων με κίνητρα για το επιχειρείν τους επαγγελματίες του τόπου και του Νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο μας και να δραστηριοποιηθούν εδώ και αποτελούν την αισιόδοξη προοπτική για να ενισχυθεί η οικονομία και η αγορά του Νομού μας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: