ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΑΝΔ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – Οι κάτοικοι της Κ. Παναγιάς παίρνουν πάλι αυτό που δικαιούνται!

ΑΝΔ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – Οι κάτοικοι της Κ. Παναγιάς παίρνουν πάλι αυτό που δικαιούνται!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι κάτοικοι της Κ. Παναγιάς παίρνουν πάλι αυτό που δικαιούνται!

* Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

* Ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις  και αναμονή πλέον για  γρήγορες διαδικασίες

 

Οι θετικές εξελίξεις που επιτέλους δρομολογούνται για τις εκτάσεις που καλλιεργούνται και οι οποίες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των προσφύγων – κατοίκων της Κάτω Παναγιάς, μας αφήνουν μια νότα αισιοδοξίας ότι θα λυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που αιφνιδίως παρατηρήθηκε με την κατάρτιση των δασικών χαρτών.

Στην δήλωση αυτή προέβη ο έγκριτος νομικός, μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΄Ηλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν είχε ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα, έκανε τις ανάλογες παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας μάλιστα αυστηρή γλώσσα για τις παραλείψεις και υπηρεσιακές αστοχίες ενώ βρισκόταν  σε συνεργασία με τους πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής.

Με σχετική ικανοποίηση είδαμε ότι το ψηφιοποιημένο αρχείο με το περίγραμμα διανομής που αφορά στις εκτάσεις των κατοίκων, εστάλη τελικά από την Τοπογραφική Υπηρεσία στην Δ/νση Δασών, που οφείλει τώρα να προχωρήσει τις ανάλογες διαδικασίες είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος και πρόσθεσε:

Θα ήταν αδιανόητο, αν συνεχιζόταν πράγματι αυτή η περίεργη δέσμευση των καλλιεργειών για την οποία καμία ευθύνη δεν έχουν οι ιδιοκτήτες. Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα φαίνονται ως… κάτοχοι δασικών εκτάσεων θα πρέπει να διορθωθεί με άμεσο τρόπο. Αυτό τουλάχιστον έχει κατανοηθεί από τους παράγοντες της Περιφέρειας ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι κάτοικοι της Κ. Παναγιάς, με νέες γραφειοκρατικές και άλλες απαιτήσεις.

Το κυριότερο πάντως είναι να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωπο μετά την απεμπλοκή του θέματος, να πάρουν την καταβολή της κοινοτικής ενίσχυσης που δικαιούνται ως αγρότες – καλλιεργητές, κάτι που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν.

Προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι ανάγκη να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν

με σκοπό την επαναφορά της κανονικότητας στις περιουσίες των κατοίκων και των ευνοϊκών μέτρων που σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται για την αγροτική γή τους, αναφέρει κλείνοντας ο κ. Νικολακόπουλος.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: