Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :Απαντάμε στις απειλές με διάλογο,επιδιώκοντας ειρήνη και σταθερότητα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :Απαντάμε στις απειλές με διάλογο,επιδιώκοντας ειρήνη και σταθερότητα

14/01/2021

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απαντάμε στις απειλές με διάλογο

επιδιώκοντας ειρήνη και σταθερότητα

Η σημασία και η σκοπιμότητα

της αγοράς των σύγχρονων

γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών

H χώρα μας επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα, την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και  του δικαίου της θάλασσας.

Αυτό έδειξε και η μεγάλη διπλωματική προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και οι διπλωματικές επιτυχίες που επιτεύχθηκαν.

Η συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών , με την Αλβανία για παραπομπή της διαφοράς μας στο Διεθνές Δικαστήριο και οι στρατηγικές συνεργασίες με χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην απόκτηση των Rafale o Ηλείος βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος.

ΙΣΧΥΡΕΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας  επεσήμανε ακολούθως ότι, απέναντι «στις προκλήσεις και τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες και με διάλογο για την επίλυση διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο . Ταυτόχρονα όμως κινούμαστε για την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τη θέση μας στο χάρτη.

Γιατί σκοπός είναι η χώρα μας να αποτελεί  όχι μόνο ένα πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και μια ισχυρή δύναμη.

Μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για να προστατέψει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και το αποδείξαμε αυτό στον Έβρο όπου προστατέψαμε τα σύνορα μας απέναντι σε μια υβριδική απειλή.

ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα της προμήθειας των  μαχητικών γαλλικών αεροσκαφών που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας και πρόσθεσε :

“Το αεροσκάφος «RAFALE» είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων,  πολλών ταυτόχρονων αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές.

Το δεύτερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη, πλήρη συμφωνία αφού δεν περιλαμβάνει μόνο την απόκτηση των αεροσκαφών αλλά περιλαμβάνει τον απαραίτητο οπλισμό και εξοπλισμό αλλά και την αναγκαία υποστήριξη.

Και το τρίτο ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συμφωνία αυτή εκτελείται  σε χρόνο-ρεκόρ αν ληφθεί υπόψη πόσο μεγάλο και σύνθετο  εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι.»

Ο κ. Νικολακόπουλος στο τέλος της ομιλίας του στάθηκε στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για αυτό λέγοντας :

«Πάνω από όλα όμως είναι ακόμα βήμα για την ασφάλεια της χώρας αλλά και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή. Διότι η Ελλάδα είναι και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας. Και σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διαμορφώσει συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για την πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες…»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: