Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Όχι αιφνιδιαστικές αποφάσεις μετακίνησης γιατρών
ΗΛΙΔΑ Κάμπος News -   "Επίσκεψη με σημασία και ουσία από Κυρ. Μητσοτάκη"

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Όχι αιφνιδιαστικές αποφάσεις μετακίνησης γιατρών

*Τί επισημαίνει για τα νέα προβλήματα που εμφανίσθηκαν χθες και τί ζήτησε στην επικοινωνία που είχε με τον Δκτή του Νοσοκομείου Ηλείας

Ζητούμενο είναι η εύρυθμη, και απολύτως ισορροπημένη προς το συμφέρον των Hλείων πολιτών λειτουργία των Κλινικών των Νοσοκομειακών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας, και αυτό δεν επιτυγχάνεται, με αιφνιδιαστικές, παράτυπες και βεβιασμένες αποφάσεις μετακίνησης ιατρών που αποδυναμώνουν την μία έναντι της άλλης περίπτωσης…

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρά την ανάγκη που υπάρχει για την παρουσία τους εκεί λόγω της αυξημένης κίνησης της θερινής περιόδου.

Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα επικοινώνησε άμεσα με τον Δκτή του Νοσοκομείου Ηλείας κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ζήτημα αλλά και την εξεύρεση λύσης η οποία πρέπει να βρεθεί ώστε να μην υποβαθμιστεί και αποδυναμωθεί η λειτουργία της Κλινικής στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι συγκεκριμένοι γιατροί.

Παράλληλα ο Hλείος βουλευτής υπενθύμισε στο σημείο αυτό το έγγραφο που εστάλη ήδη προς τις Διοικήσεις των ΥΠΕ από τον Υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια, σύμφωνα με το οποίο, αναστέλλεται μέχρι νεώτερης απόφασης, οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στα θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού πλην ορισμένων και μόνο εξαιρέσεων.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα για την συγκεκριμένη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας μετά τις πρόσφατες αλλαγές και την μη  τυπική αναπλήρωση της θέσης του κ. Λέντζα στο Δ.Σ, γι’ αυτό και με βάση τα παραπάνω και πάντως πριν τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργού Υγείας δεν θα πρέπει να δημιουργούνται αδιέξοδα  και τετελεσμένα με τέτοιες αποφάσεις.

Περιμένω λοιπόν από τον κ. Δκτή να βρει τις λύσεις που ωστόσο θα εντάσσονται στο πλαίσιο της λογικής, των νέων δεδομένων, και του στόχου ομαλής συνέχισης των υπηρεσιών των δύο Παθολογικών Κλινικών.

Πέραν αυτών βασική επιδίωξή μας και πολιτική κατεύθυνση πρέπει να είναι η κάλυψη των θέσεων γιατρών που παραμένουν σήμερα κενές και προς τα εκεί, θα πιέσω και προσωπικά τη νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας για να αποφευχθούν περαιτέρω δυσλειτουργίες στον τομέα υγείας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: