Ανδρέας Νικολακόπουλος -Παρέμβαση για την διασφάλισητων συνδεδεμένων ενισχύσεων
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ανδρέας Νικολακόπουλος -Παρέμβαση για την διασφάλισητων συνδεδεμένων ενισχύσεων

Ανδρέας Νικολακόπουλος -Παρέμβαση για την διασφάλισητων συνδεδεμένων ενισχύσεων

  • ΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • Παρέμβαση για την διασφάλισητων συνδεδεμένων ενισχύσεων Να δοθεί τέλος στην έντονη φημολογία που προκαλείανησυχία στην Ηλεία για τρία βασικά προϊόνταΠαρέμβαση για το θέμα των συνδεμένων ενισχύσεων μέσω τουκοινοβουλευτικού του έργου έκανε ο βουλευτής Ηλείας ΑνδρέαςΝικολακόπουλος, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τονΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.
  • Ο κ. Νικολακόπουλος, αναφέρεται ειδικότερα στην έντονη φημολογίαπου αναπτύσσεται από την αντιπολίτευση και προκαλεί ιδιαίτερηανησυχία στους Ηλείους αγρότες.Προσθέτει ακόμα ότι αν δεν συνεχισθούν οι συνδεδεμένες για τρίαβασικά προϊόντα του Νομού μας (βιομ. τομάτα, Κορινθιακή σταφίδα καιεσπεριδοειδή) που αποτελούν βασικές πηγές αγροτικού εισοδήματος,τότε αυτό θα προκαλέσει οικονομική κατάρρευση του αγροτικού τομέα.Κατόπιν τούτου ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για τιςενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να διασφαλιστεί η συνέχισητων συγκεκριμένων ενισχύσεων.
  • ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ
  • ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑΠιο συγκεκριμένη διατυπώνοντας την ερώτησή του ο κ.Νικολακόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής :«Τα συνεχή δημοσιεύματα και η σκληρή κριτική που εξαπολύει ηαντιπολίτευση, σε συνδυασμό και με την φημολογία που δεν λέει νακοπάσει, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, έχουν προκαλέσειέντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, καθώς το ενδεχόμενο να μηνσυμπεριληφθούν τα ανωτέρω τρία προϊόντα στο καθεστώςσυνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως θα ισχύσουν μετά το 2023, θασημάνει αυτομάτως την οικονομική κατάρρευση της αγροτικήςοικονομίας στο νομό Ηλείας.
  • Εναν νομό που στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και που έχειδοκιμαστεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία δύο χρόνια και από τιςεπιπτώσεις της πανδημίας αλλά και από τις δυσμενείς καιρικέςσυνθήκες. Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή καλλιέργεια τηςΚορινθιακής σταφίδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που είχαναντίκτυπο στην πτώση της τιμής του προϊόντος, η παραγωγήβιομηχανικής τομάτας στηρίζει τις βιομηχανίες επεξεργασίας καιμεταποίησης και τα εσπεριδοειδή αποτελούν βασικό προϊόν γιαπολλούς παραγωγούς του νομού.
  • Πρόκειται για προϊόντα που αποτελούν κινητήριο δύναμη για τηντοπική οικονομία και το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός συνδεδεμένωνενισχύσεων θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και ο αντίκτυπος στο νομόαλλά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας θα είναι μεγάλος.
  • Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • -Τα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας, της Κορινθιακής σταφίδας καιτων εσπεριδοειδών θα παραμείνουν στο καθεστώς των συνδεδεμένωνενισχύσεων που θα ισχύσουν μετά το 2023;
  • -Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλιστεί ηπαραμονή των προϊόντων στο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων;».
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: