Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ανεπίλυτα για δεκαετίες παραμένουν τα προβλήματα στον Ανθόπυργο
Ανεπίλυτα για δεκαετίες παραμένουν τα προβλήματα στον Ανθόπυργο - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ανεπίλυτα για δεκαετίες παραμένουν τα προβλήματα στον Ανθόπυργο

H Πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Λαμπροπούλου

Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον οικισμό Ανθόπυργου στον Πύργο και ουσιαστικά από το 1990 που ιδρύθηκε κανένας δεν ασχολήθηκε για την επίλυσή τους.

Για αυτά που αφορούν στο Δήμο Πύργου πρόσφατα το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού, συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση των δρόμων και η δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Αθλοπαιδιών.

Ωστόσο υπάρχουν και προβλήματα για τα οποία αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Το πρώτο αφορά στα όμβρια ύδατα από την αρχή της οδού Μελισσών που κατευθύνονται στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και με οχετό διοχετεύονται στην αντίπερα δεξιά όχθη του κόμβου όπου εκεί ο οχετός σταματάει με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διέξοδο και να πλημμυρίζουν οικόπεδα και σπίτια και σε μεγάλες βροχοπτώσεις να πλημμυρίζει ακόμη και ολόκληρη η περιοχή.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά το επιφανειακό αρδευτικό κανάλι της οδού Μελισσών του οικισμού, η ροή του οποίου είναι λίαν ορμητική και υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος από ενδεχόμενη πτώση ανήλικου ποδηλάτη ή πεζού στο ορμητικό κανάλι, με πιθανό τραγικό δυστύχημα.

Τον κίνδυνο αυτό είχε θέσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Ανθόπυργου το 1986 – 87 στον τότε Διευθυντή του ΓΟΕΒ Πύργου Ν. Σχίζα, ο οποίος και ενήργησε άμεσα, φράζοντας με συρματόπλεγμα το αρδευτικό κανάλι.

Με το πέρασμα όμως 35 και πλέον ετών η περίφραξη έχει καταστραφεί και είναι άκρως αναγκαίο να αποκατασταθεί. Για την επίλυση των προβλημάτων ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθοπύργου, θα επιδιώξει να συναντήσει τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και να ζητήσει την προώθηση της επίλυσή τους, όπως αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» η Πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: