Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Αγαπητέ Δήμαρχε!Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην κοινότητα Λαμπείας (Δίβρη) του Δήμου μας, Υγειονομικός σταθμός, ΑΤΜ κτλ διαπιστώνουμε ότι πολύ νωρίς αποκοπήκατε από τις τοπικές κοινωνίες, φαίνεται ότι δεν ακούτε τις ανάγκες τους. Θα περιμέναμε από σας ως νέος Δήμαρχος να “κάνετε τη διαφορά”, να ακούμε ένα ευθύ και καθαρό λόγο κι όχι παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές και παρελκυστικές τακτικές.

Και εξηγούμαστε:Υπάρχει ένα ποσό (αυτό του υδροηλεκτρικού) που εκ του νόμου ανήκει στην τοπική κοινότητα Λαμπείας, ο Δήμος είναι απλός διαμεσολαβητής.

Η τοπική κοινότητα με αίτημα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου ζήτησε αυτό το ποσό να διατεθεί για ανακαίνιση του Ιατρείου Λαμπείας (μετά την γενναία χορηγία του συμπατριώτη μας Τηλεμάχου Φωτεινού ώστε να καλυφθεί το σταθερό έλλειμμα της πολιτείας για παρουσία μόνιμου γιατρού στη Δίβρη και τα γύρω χωριά)Κι εδώ άρχισαν τα “όργανα”, προφάσεις, νομικίστικα τερτίπια κτλΔιαπιστώνουμε μια διάθεση να έχει άποψη ο Δήμος για το πώς θα διατίθεται αυτό το ποσό. Όχι!

Ο Δήμος έχει άποψη για την νομιμότητα των διαδικασιών και μόνο.Για το πού θα πάνε τα χρήματα αποφάσισε η τοπική κοινωνία μέσω των νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων της δηλ. του τοπικού συμβουλίου.

Η συζήτηση γίνεται για το πώςθα διαχειριστούμε χρήματα μας, δεν ζητάμε να δώσετε χρήματα από το Δημοτικό ταμείο, που θα λήψουν πιθανά από κάποια άλλη κοινότητα.

Δεν μπορεί εκ του νόμου αυτά τα χρήματα να πάνε σε άλλη κοινότητα, εκτός….κι αν κάνετε και τέτοιες σκέψεις!

Στη συνέχεια αφού είδαμε τη δυστοκία του Δήμου να δώσει την πρέπουσα λύση στο θέμα του Ιατρείου και αφού λύσαμε τις βασικές του ελλείψεις του πάλι με χορηγία του κου Τηλεμάχου Φωτεινού, ζητήσαμε αυτά τα χρήματα να δοθούν για την τοποθέτηση ΑΤΜ στη Δίβρη που είναι η πιο απομακρυσμένη κοινότητα του Δήμου.

Και πάλι προσκόμματα και δυσκολίες από πλευράς σας, αλλά και φαιδρότητες.Ενω σας φάνηκαν πολλά τα λεφτά για ένα ΑΤΜ τώρα προτείνεται να γίνουν τρία.

Για για το ΑΤΜ της Δίβρης δεν θα επιβαρυνθεί ο Δήμος ενώ για τα υπόλοιπα δύο θα πρέπει να βρείτε χρήματα από τα ταμεία του Δήμου. Αστεία πράγματα!Κύριε Γεωργιόπουλε!Ξέρουμε ότι μπορείτε καλλίτερα αλλά και εμείς αξίζουμε περισσότερα,για αυτό:

-Ζητάμε από σάς εδώ και τώρα, να δείξετε την πολιτική βούληση

-Ζητάμε να τιμήσετε την υπογραφή του αντιδημάρχου σας και να δεσμευθείτε δημοσίως και εγγράφως για τη εγκατάσταση ΑΤΜ στη Δίβρη και να δώσετε εντολή στους συνεργάτες σας να λύσουν αυτοί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα.

-Ζητάμε να ξεκαθαρίσετε στους συνεργάτες σας και στο Δημοτικό συμβούλιο ότι το επίμαχο κονδύλι (δηλ. τα χρήματα του ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ) είναι χρήματα της τοπικής κοινότητας κι όχι του Δήμου.

Με τιμή κι εκτίμηση

Αγγελος Ηλιόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Διβριωτών Πάτρας

Διομήδης Τόλιος Πρόεδρος Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: