Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΑΝΟΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Διακρατικές Συνεργασίες για το τυρί
ΑΝΟΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Διακρατικές Συνεργασίες για το τυρί

ΑΝΟΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Διακρατικές Συνεργασίες για το τυρί

Στα πλαίσια του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese” του προγράμματος LEADER/CLLD, που συμμετέχουν από την Ελλάδα τρείς Αναπτυξιακές Εταιρείες (Αναπτυξιακή Πάρνωνα-Συντονιστής του Σχεδίου, Αναπτυξιακή Ολυμπίας, και ΑΧΑΙΑ ΑΕ), πραγματοποιήθηκε τριήμερη συνάντηση στην Ελλάδα με τους εταίρους του εξωτερικού, η οποία συνδυάστηκε με πολλές εκδηλώσεις στις τρείς περιοχές.

Στην περιοχή της Ηλείας η συνάντηση έγινε την Τρίτη 14-3-23, που περιλάμβανε επίσκεψη στην ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. στην Γαστούνη, που αποτελεί την μεγαλύτερη και αρχαιότερη τυροκομική μονάδα στην Ηλεία, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Σάκη και Απόστολο Καλομοίρη, αλλά και γευσιγνωσία σε όλα τα προϊόντα της επιχείρησης, η οποία απέσπασε ευνοϊκότατα σχόλια από την ξένη αποστολή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας, από το στέλεχος της Υπηρεσίας κα Ρούλα Λεβεντούρη, η οποία ανέδειξε και την σύνδεση της ιστορίας των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων με τα προϊόντα της περιοχής, αλλά και άγνωστες πτυχές των Αρχαίων Αγώνων και της ζωής στην Αρχαιότητα. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για το Σχέδιο γιατί στόχος είναι να αναδειχθεί η σύνδεση του πολιτισμού και της γαστρονομίας, ως ενιαίο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: