Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Ενημέρωση,Πύργος,Ήλιδα,Πηνεία,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» στο Πολιτιστικό Ιδρύμα του Ομίλου Πειραιώς
«Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» στο Πολιτιστικό Ιδρύμα του Ομίλου Πειραιώς

«Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία» στο Πολιτιστικό Ιδρύμα του Ομίλου Πειραιώς


Η νέα έκδοση του ΠΙΟΠ πραγματεύεται την ανώνυμη αρχιτεκτονική στον αστικό πολεοδομικό ιστό, καθώς και στο δομημένο περιβάλλον των αγροτικών ή ημιαστικών κοινοτήτων. Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε τη σύνθεση του έργου έπειτα από πολυετή επιτόπια έρευνα, καταγραφή και μελέτη «ανώνυμων» ελληνικών αρχιτεκτονικών περιπτώσεων ή συνόλων, καθώς και φωτογραφική ή/και σχεδιαστική τους αποτύπωση.

Μια ρηξικέλευθη προσέγγιση των ανώνυμων αρχιτεκτονημάτων, όπως αυτά υπαγορεύτηκαν από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής αλλά και σε διαρκή συνομιλία με έργα της επώνυμης αρχιτεκτονικής.

Για το βιβλίο του Δημήτρη Φιλιππίδη θα μιλήσουν: ο αρχιτέκτων Οδυσσέας Σγουρός, με θέμα «Συνάφειες και ωσμώσεις. Η αδιαίρετη όψη του κόσμου είναι ανώνυμη», ο αρχιτέκτων, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Σκουτέλης, με θέμα «Προς έναν άτλαντα του κοινότυπου» και ο αρχιτέκτων Γιώργος Τριανταφύλλου, με θέμα «Από την τρίτροχη μοτοσικλέτα στο προμελετημένο ηλεκτροσόκ». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρέμβαση του συγγραφέα, Δημήτρη Φιλιππίδη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 3256943 & 210 3256930.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: