Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου


Συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προγραμματίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα μεγάλα συμφέροντα που εκφράζει, οδηγούν συνειδητά και αδίσταχτα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό για να ενισχύσουν τον πλούτο και την εξουσία τους.

Ας μην λένε ότι «ανησυχούν» για τις τιμές του ρεύματος. Όταν ξεπούλαγαν την ΔΕΗ, «απελευθέρωναν» την αγορά ενέργειας βάζοντας τους δικούς μας «ολιγάρχες» (τύπου Βαρδιονογιάννη, Κοπελούζου, Μυτιληναίου) να κάνουν κουμάντο, όταν έφτιαχναν το χρηματιστήριο της ενέργειας, ήξεραν ότι η τιμή θα δεκαπλασιαστεί και θα φτάσει στα ύψη, ότι ο κόσμος δεν θα έχει να πληρώσει, αλλά θα φουσκώσουν τις τσέπες των μεγάλων ενεργειακών ομίλων. Όπως και έγινε!

Τα κέρδη της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη πενταπλασιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022, τα κέρδη των άλλοτε κρατικών ΕΛΠΕ, που έχουν περάσει στον Λάτση δεκαπλασιάστηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (!), ενώ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ έφτασαν στα 414 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2022!

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ προχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στην «απελευθέρωση της αγοράς» και τα χρηματιστήρια, στην παράδοσή της στα μεγάλα συμφέροντα.

Η λύση βρίσκεται στην σύγκρουση με αυτή την πολιτική».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: