Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αντικαπνιστικός νόμος – Αχαΐα: Ελέγχθηκαν πιο πολλοί, φούμαραν λιγότεροι – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ
Αντικαπνιστικός νόμος - Αχαΐα: Ελέγχθηκαν πιο πολλοί, φούμαραν λιγότεροι - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ | Ειδησεις Πατρα νεα

Αντικαπνιστικός νόμος – Αχαΐα: Ελέγχθηκαν πιο πολλοί, φούμαραν λιγότεροι – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς χώρους στην Αχαΐα και οι πρώτες ημέρες του 2023, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τοπικής ΕΛΑΣ, ήταν ιδιαίτερα «παραγωγικές» κυρίως ως προς τον αριθμό των ελέγχων.

Από τις 2 Ιανουαρίου μέχρι και χθες Δευτέρα 9 του μήνα, πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία συνολικά 389 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μόλις 16 παραβάσεις, γεγονός που μεταφράζεται ως σημάδι «συμμόρφωσης» από θαμώνες και επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασκέδασης, καθώς την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι βεβαιωμένες παραβάσεις ανήλθαν στις 30.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας που έχει στη διάθεσή της και δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από την αρχή του χρόνου διαπιστώθηκαν 4 παραβάσεις σε ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους καταστημάτων, όπου επέτρεπαν το κάπνισμα και βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε 2 περιπτώσεις επιχειρήσεων για έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος, 1 για τοποθέτηση σταχτοδοχείων σε τραπέζια και 9 για μη τήρηση βιβλίων αναφοράς καπνίσματος.

Στους 229 ανήλθαν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και τις δύοο πρώτες ημέρες του 2023. Από τις 30 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 6 αφορούσαν σε ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους καταστημάτων, όπου εντοπίσθηκαν καπνίζοντες, 8 σε άτομα που κάπνιζαν σε κλειστούς χώρους, 6 σε καταστήματα για τοποθέτηση σταχτοδοχείων σε τραπέζια και 10 για μη τήρηση βιβλίων αναφοράς καπνίσματος.

Ανά την ελληνική επικράτεια, από τις 31 Δεκεμβρίου έως και τι 8 Ιανουαρίου, διενεργήθηκαν 9.102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 815 παραβάσεις για καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: