Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ – Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πύργου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ – Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πύργου

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΤΕΦΑΑ)

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

με το Νόμο 4610 του Μαΐου του 2019 (Νόμος Γαβρόγλου όπως καθιερώθηκε να λέγεται) ιδρύθηκαν στη πόλη μας δύο πανεπιστημιακά τμήματα. Το τμήμα Μουσειολογίας(που ήδη λειτουργεί και δέχτηκε φοιτητές την πανεπιστημιακή χρονιάπου διανύουμε 2019-2020) και το τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που θα λειτουργούσε σε επόμενη ακαδημαϊκή χρόνια.

Όμως ξαφνικά χθες με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας (στην ουσία να βάλει ΄΄λουκέτο΄΄) στο τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Πύργου. Και μάλιστα θα καταθέσει προς τούτο άμεσα νομοθετική διάταξη προς ψήφιση στη Βουλή.

Κύριε Δήμαρχε,

σε δελτίο τύπου που εκδώσατε στις 26-10-2019κάνατε γνωστό την συνάντησήσας με την Υπουργό Παιδείας Κα Κεραμέως για θέματα Παιδείας μεταξύ των οποίων πρώτο ήταν η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο δήμο Πύργου για τα ΑΕΙ Πύργου.Και μάλιστα στο δελτίο αυτό αναφερόταν συγκεκριμένα ότι ο Δήμαρχος Πύργου πρότεινε την ίδρυση Γυμναστικής Ακαδημίας!!!

Και διερωτώμεθαως παράταξη.Είναι δυνατόν να προτείνει ο νέος Δήμαρχος Πύργου την ίδρυση Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ γνωρίζει την ίδρυση του τμήματος ΤΕΦΑΑ με νομοθετική ρύθμιση;Και να μην διεκδικεί τη δέσμευση του υπουργείου για την άμεση έναρξη λειτουργίας του δεύτερου Πανεπιστημιακού τμήματος στον Πύργο;

Και το σημαντικότερο Κύριε Δήμαρχε.Δεν μεταφέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες του Δήμου μας, τη μη δέσμευση τηςΥπουργού για τη λειτουργία του τμήματος. Το αποσιωπήσατε. Γιατί άραγε;

Κατόπιν αυτών, Κύριε Δήμαρχε, επειδή η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων είναι πάγιο και καθολικό αίτημα όλων των φορέων και της κοινωνίας του Δήμου μας και ταυτόχρονα ως Δήμος δεν είμαστε διατιθέμενοι να δεχτούμε την κατάφωρη αυτή  αδικία, σας καλούμε να συγκαλέσετεάμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με μοναδικό θέμα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να προχωρήσουμε στις ενέργειες και κινήσεις που θα αποτρέψουν το ΄΄λουκέτο΄΄ για το ΤΕΦΑΑ.

Με την ευκαιρία δημόσια θέλουμε να σημειώσουμε Κύριε Δήμαρχε ότι η παράταξή μας ΄΄Πύργος – Έργο Πολιτών΄΄, διαπιστώνει ότι στα μεγάλα θέματα (δρόμος Πάτρας-Πύργου, διαχείριση απορριμμάτων κ.α.) η δημοτική αρχή ακολουθώντας μία πολιτική ΄΄ηγεμονική΄΄, ετσιθελισμού και απολυτότητας,  οδηγεί το Δήμο μας σε έναν απομονωτισμό που στο τέλος δεν θα ωφελήσει το Δήμο μας.

Και το Πανηλειακό μέτωπο που πρέπει να διαμορφωθεί, προκειμένου αποτελεσματικά και δυναμικά να επιτύχουμε την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας, δεν θα επιτευχθεί εάν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν γεφυρώσουμε τις αντιθέσεις μας

Και σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε τον δρόμο της ενότητας, της σύνεσης, της σύγκλησης, της συνεργασίας.

Με τιμή
για την παράταξη
΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Αντώνης Καράμπελας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: