Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Απάντηση Αλτάνη (ΓΟΕΒ) στο iliakanea.gr για το νερό στην Δυτική Αχαΐα

Απάντηση Αλτάνη (ΓΟΕΒ) στο iliakanea.gr για το νερό στην Δυτική Αχαΐα

του Δημήτρη Παπαφώτη

Το iliakanea.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ κ. Αλτάνη για το θέμα που έχει προκύψει και τις μεγάλες διαμαρτυρίες σχετικά με την ανακοίνωση, ότι οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα ποτίσουν τις επόμενες ημέρες τα χωράφια τους με το (ελάχιστο) νερό που έχει απομείνει στο φράγμα του Πηνειού.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετικό αίτημα από τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας και εξετάζεται με θετική οπτική.

“Σκοπός μας είναι να ποτίζουν με άφθονο νερό τα χωράφια τους οι αγρότες της Ηλείας αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις εκκλήσεις των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά από την ανομβρία” είπε στο iliakanea.gr και συνέχισε:

“Υπολογίζουμε ότι πρόκειται για 2.000 στρέμματα περίπου, τα οποία επείγει να ποτιστούν για να μην χαθούν οι καλλιέργειες. Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όσους ποτίσουν από νερό του ΓΟΕΒ . Όλοι θα καταβάλλουν το χρηματικό ποσό που πρέπει. Ήδη έχω στα χέρια μου την σχετική λίστα με τα ονόματα των αγροτών που ζήτησαν εκτάκτως την βοήθεια του ΓΟΕΒ”.

Συντήρηση στην πόρτα του Φράγματος.

Επειδή ο κ. Αλτάνης ήταν στο Φράγμα την στιγμή της επικοινωνίας μας, διαβεβαίωσε σε σχετική ερώτησή μας ότι αυτήν την στιγμή γίνεται συντήρηση στον ηλεκτρολογικό μηχανισμό που αφορά την λειτουργία της πόρτας του Φράγματος, από κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το iliakanea.gr έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα ότι αφορά την μείωση του καλλιεργητικού κόστους των αγροτών μας. Ένα σημαντικό κόστος προέρχεται από την άρδευση και για αυτό προβάλουμε τακτικά τα σχετικά θέματα. Ιδίως, ότι αφορά την παραμελημένη και ξεχασμένη για δεκαετίες άρδευση της (εν δυνάμει χρυσοφόρας) Βουπρασίας.

Δείτε πως ξεκίνησε το θέμα

Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: