Απάντηση προέδρου ΔΟΠΠ σε συκοφαντικό δημοσίευμα για τη συναυλία Χατζηγιάννη
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Απάντηση προέδρου ΔΟΠΠ σε συκοφαντικό δημοσίευμα για τη συναυλία Χατζηγιάννη

Απάντηση προέδρου ΔΟΠΠ σε συκοφαντικό δημοσίευμα για τη συναυλία Χατζηγιάννη

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ .

Ο κ.Μαρίνος Λάμπρος,σε δημόσια ανάρτησή του χθές βράδυ, Παρασκευή 10/9/2021, τόσο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook όσο και στην ομάδα Ηλεία-Πύργος-Ήλιδα-Ολυμπία η οποία αριθμεί 8,7 χιλιάδες μέλη,προσπάθησε με παραπλανητικό και σκόπιμο τρόπο να παρουσιάσει στους αναγνώστες του την συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη ως οικονομικό σκάνδαλο παραθέτοντας στοιχεία από την ανάλογη ανάθεση που έκανε ο Δήμος Μυκόνου με πολύ λιγότερα χρήματα όπως υποστηρίζει.

Απαντώ με στοιχεία τόσο προς τον ίδιο όσο και στους συνδημότες μου προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που σκοπίμως έχει διαστρεβλώσει.

Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει συναυλία υπέρ των πυρόπληκτων την οποία και ανέθεσε προς εκτέλεση στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού.

O κ.Λάμπρος παρουσιάζει την ανάθεση του Δήμου Μυκόνου και την αμοιβή του κ.Χατζηγιάννη η οποία ανέρχεται στο ποσό των 10.000 συν 24% ΦΠΑ=12.000 ευρώ και σε αντιδιαστολή την ανάθεση του ΔΟΠΠ συνολικού ύψους 23.492 ευρώ κι αναρωτιέται:

“πολλά ερωτηματικά εγείρονται (που μυρίζουν και κάπως…) από το υπέρογκο της δαπάνης για την πραγματοποίησή της από τον Δήμο Πύργου στο «Πάρκο Ξυστρή» στις 11/9/2021 που είναι 23.492 ενώ οι αντίστοιχες συναυλίες του ίδιου καλλιτέχνη στους Δήμους «Σπάτων-Αρτέμιδας» και «Μυκόνου» κοστολογήθηκαν 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ 24%=12.400 ευρω.” Και συνεχίζει: “Mπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η συναυλία στον Πύργο είναι μακριά από την Αθήνα και θα κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά μετά είδα Μύκονο που περνά και θάλασσα και είπα δεν παίζει το υψηλό κόστος λόγω απόστασης.

Μπορεί να παίζει ότι τους έπιασε κορόιδα ο ατζέντης (που είναι χειρότερο…) αλλά πάλι σκέφτηκα ότι εκεί στον Δήμο Πύργου είναι όλοι αητοί… Τα 11.000 ευρώ ρεγάλο (εννοεί δώρο για όσους δεν το καταλαβαίνουν) είναι αρκετά…πολύ μεγάλο…και οδηγεί το μυαλό αλλού…και έχει μια οσμή περίεργη…”

Αφού ο κ.Λάμπρος σκέφτηκε,μύρισε,φαντάστηκε και υποψιάστηκε του απαντώ αναλυτικά και καθαρά.

Αφού αναζητήσατε στην Διαύγεια τις αναθέσεις,ξέρετε να διαβάζετε κ.Λάμπρο ή κάνετε πως δεν ξέρετε; Έχετε υπογραμμίσει την αμοιβή του κ.Χατζηγιάννη στην Μύκονο η οποία είναι 12.240 ευρώ συνολικά με τον ΦΠΑ.Γιατί δεν αναφέρετε τα αμέσως επόμενα ποσά που αφορούν σε μετακινήσεις,έξοδα μεταφορών,διαφημίσεις,διαμονή,γεύματα κτλ;

Δεν ξέρετε να διαβάζετε τις αναθέσεις όπως αναγράφονται; O Δήμος Μυκόνου διεξάγει 6ημερο φεστιβάλ νέων το οποίο περιλαμβάνει 2 συναυλίες (η μια εξ αυτών του κ.Χατζηγιάννη),2 θεατρικές παραστάσεις,1 παρουσίαση βιβλίου και 1 συνάντηση νέων.

Για κάθε εκδήλωση ο Δήμος Μυκόνου έχει ξεχωριστά τις αμοιβές των καλλιτεχνικών σχημάτων,δλδ του τραγουδιστή,των μουσικών,των ηχοληπτών κτλ. και ξεχωριστά τις δαπάνες για τον ήχο,το φως,την διαμονή,τα φαγητά,τις διαφημίσεις.

Πόσο στοιχίζει στον Δήμο Πύργου η αμοιβή του κ.Χατζηγιάννη; 11.300 συν 24%ΦΠΑ=14.012

Γιατί στοιχίζει στον δήμο Μυκόνου 10.000 συν 24% ΦΠΑ=12.240;

Διότι δεν περιλαμβάνει τα έξοδα μετακινήσεως του μουσικού σχήματος και των τεχνικών κ.Λάμπρο καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές που περιλαμβάνονται στην αμοιβή για τον Δήμο Πύργου.

Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος Μυκόνου για έξοδα μετακινήσεων,μεταφορών,διαμονής κτλ κ.Λάμπρο; Δεν τα διαβάσατε; Ή δεν τα καταλαβάτε;

Έχει δυο ξεχωριστές δαπάνες που αφορούν συνολικά και τις 6 μέρες του φεστιβάλ.Η μια ανέρχεται στο ποσό των 25.552 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η άλλη στο ποσό των 14.235 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δεν διαβάσετε επίσης την δαπάνη για ενοικίαση εξέδρας για 6 μέρες; 3.720 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ κ.Λάμπρο.

Δεν διαβάσατε την δαπάνη για διαφήμιση; 3.100 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ κ.Λάμπρο.

Κάνατε την πρόσθεση της συνολικής δαπάνης του Δήμου Μυκόνου; Όχι φυσικά.Ξέρετε πόσο είναι; 80.000 ευρώ.

Αλλά προτιμήσατε να αναφέρετε μεμονωμένα την αμοιβή του κ.Χατζηγιάννη των 12.240 ευρώ και αντίστοιχα την αμοιβή για τον Δήμο Πύργου που είναι η συνολική και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα (μετακινήσεων,ασφάλισης,διαμονής,ήχου και φωτισμού,ενοικίαση εξέδρας,ενοικίαση καρεκλών,φαγητού) ύψους 19.024 συν 24% ΦΠΑ=23.492 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο θελήσατε εσκεμμένα να παρουσιάσετε την δαπάνη ως οσμή σκανδάλου καθώς αδυνατούσατε να σκεφθείτε πως μπορεί στην Μύκονο να τον πληρώνουν 12000 ευρώ και στον Πύργο 24.000 ευρώ.

Γιατί ξέρετε πως να διαβάζετε και πως να γράφετε κ.Λάμπρο προκειμένου να αφήσετε λάσπη.Γιατί δεν μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τις λεπτομέρειες,ούτε θα καθίσει να διαβάσει αναλυτικά τι περιλαμβάνουν οι αναθέσεις του κάθε δήμου.

Αρκεί να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να σπιλώσετε υπολήψεις.Αρκει να γράψετε ότι «δωρίσαμε» 11.000 ευρώ ως κορόιδα ή μήπως ως κλέφτες; Γιατί αυτό υπονοείτε. Δεν τα γράφετε όμως όλα όπως πρέπει γιατί ξέρετε μέχρι που πρέπει, ώστε να προφυλαχθείτε σε περίπτωση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Γιατί αν ίσχυαν τα παραπάνω,τότε θα είμαι ή πολύ πονηρός ώστε να καταχραστώ την θέση μου ή πολύ ηλίθιος ώστε να με κοροιδεύουν οι ατζέντηδες ή όποιος άλλος.

Αλήθεια,πιστεύετε ότι δεν παρακολουθώ ή δεν γνωρίζω τις αμοιβές και το κόστος σε άλλους δήμους; Ότι δεν διασταυρώνω και δεν ελέγχω αυτά που μου ζητάνε; Γιατί τότε,αν κοστολόγησα 11.000 ευρώ παραπάνω την συναυλία,με στοιχεία που υπάρχουν για κάθε περίπτωση στην Διαύγεια,τότε πράγματι θα ήμουν πολύ ηλίθιος για κάτι τέτοιο.Έλεος.

Και να σας λύσω και μια ακόμη απορία σας για τα 5 ευρώ.Δεν είναι εισιτήριο.Είναι κουπόνι ενίσχυσης υπέρ των πυροπλήκτων το οποίο έχει εκδώσει το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας και το οποίο συμμετέχει με παράλληλη δράση ακριβώς γι’αυτόν τον σκοπό στην εκδήλωση.

Τα κουπόνια έχουν θεωρηθεί στην ΔΟΥ Πύργου με όλα τα νόμιμα παραστατικά από το Σωματείο καθώς κι από μένα τον ίδιο,αφού κατέθεσα την Παρασκευή 10/9/2021,το ιδιωτικό συμφωνητικό,την απόφαση ανάθεσης από το ΔΣ του ΔΟΠΠ και ότι άλλο χρειάστηκε στο αρμόδιο γραφείο της ΔΟΥ Πύργου.Να σημειώσω πως η όποια χρηματική ενίσχυση συγκεντρωθεί κατά την είσοδο στην συναυλία απαλλάσσεται φόρου εκ του δικαιώματος που έχουν οι σύλλογοι και τα σωματεία όπως το παραπάνω.Ελπίζω να μην οσμίζεστε κάτι κι εδώ γιατί θα ξεπεράσετε κάθε όριο.

Κλείνοντας,πριν λίγες μόνο μέρες,δήλωσα δημόσια πως δεν θα ανεχθώ καμία υπόνοια ή άλλη σκέψη πως στον Οργανισμό Πολιτισμού του οποίου προΐσταμαι υπάρχει περίπτωση να δαπανώνται χρήματα που δεν φαίνονται ή να γίνονται ύποπτες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι καθώς διαβάζω κάποια τέτοια σχόλια τον τελευταίο καιρό.

Δήλωσα επίσης πως ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει αν μια δαπάνη είναι σωστή ή όχι.Κι εγώ ο ίδιος έχω αρνηθεί δαπάνες κι έχω απορρίψει πολλά πράγματα γνωρίζοντας ποια είναι τα όρια.

Διαχειρίζομαι τα χρήματα που έχει ο ΔΟΠΠ με πολλή προσοχή και γι’αυτό από την αρχή μέχρι σήμερα κινούμαστε πάντα με πλεόνασμα πολύ μεγάλο.

Δεν ανέλαβα αυτή την θέση ούτε για να πλουτίσω,ούτε για να κλέψω.Ανέλαβα αυτή την άμισθη θέση για να προσφέρω στον τόπο μου.

Και τελικά παλεύω κάθε μέρα να αποδεικνύω σε κάποιους ότι δεν είμαι ούτε ψεύτης,ούτε κλέφτης.

Είμαι υπερήφανος για ένα πράγμα,που μου σφίγγουν το χέρι και μου λένε,είσαι ο γιος του Βάσου Μικελόπουλου,είσαι ο γιός της Κατίνας Παπαιωάννου.Δυο οικογένειες που μετρούν πάνω από 100 χρόνια στον Πύργο και πιστεύω πως δεν θα βρεθεί κανένας να τις κατηγορήσει για ανηθικότητα και ανεντιμότητα.

Γι’αυτό δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, για όλους αυτούς και για μένα,να λέγονται τέτοια πράγματα κι ειδικά εσένα κ.Λάμπρο που με έχεις ήδη προσβάλει δημοσίως πριν από καιρό ξανά.

Γι’αυτό έφτασα 48 χρονών για να εμπλακώ με τα κοινά.Γιατί δεν ήθελα να πέσω στο στόμα κάποιων ανθρώπων που το μόνο που έχουν ως σκοπό της ζωής τους είναι η συκοφαντία και το ψέμμα.

Γι’αυτό ειδικά σ’αυτή την ταλαιπωρημένη πόλη πάρα πολλοί αρνούνται την συμμετοχή στα κοινά.Είναι κοινό μυστικό εξάλλου.

Δεν είμαι κάποιος ιδιαίτερος άνθρωπος,ούτε έχω υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες.Θέληση έχω,γνώσεις έχω και διάθεση έχω.Αυτή η τελευταία όλο και δηλητηριάζεται.Και δεν ξέρω αν και πόσο έχω τις αντοχές να ανέχομαι ή να δέχομαι επιθέσεις και συκοφαντίες.

Γιατί είμαι άνθρωπος κι όχι μηχανή.Γιατί έχω κι εγώ τα τρωτά μου,γιατί έχω ενσυναίσθηση,γιατί έχω προβλήματα όπως όλοι,γιατί δεν αντέχω το άδικο και γιατί ήδη κουράστηκα,ναι κουράστηκα.

Αλλά έχω την δύναμη να αναλαμβάνω τις δικές μου ευθύνες,να κρίνω αυστηρά εγώ τον εαυτό μου και να λέω την γνώμη μου με θάρρος.Τις ευθύνες άλλων ούτε θα τις αναλάβω,ούτε θα τις αποκρύψω.Όταν κρίνω ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω ή να συμφωνήσω με κάποια πράγματα,ευθαρσώς θα αποχωρήσω και θα συνεχίσω τον δικό μου δρόμο.Ουδείς αναντικατάστατος.

Το έντιμο θα ήταν να ανασκευάσετε κ.Λάμπρο όσα παραπλανητικά έχετε δημοσιεύσει αν και πιστεύω πως δεν θα το κάνετε.Έχετε δημοσιεύσει κι έχετε επιτεθεί με σκαιότατους χαρακτηρισμούς κατά πάντων και ποτέ δεν έχετε ζητήσει συγγνώμη αν κάπου είχατε λάθος.

Θα σας παρακαλούσα κάτι τελευταίο.Μην με αναγκάσετε να προχωρήσω σε μήνυση.Αφήστε με να κάνω την δουλειά μου κι αν κριθεί ανεπαρκής να με κρίνετε κι εσείς και όλοι.Αλλά την τιμή και την υπόληψή μου δεν θα τις αφήσω να αμαυρωθούν από τιμητές και όψιμους δικαστές του διαδικτύου.

ΥΓ.1 Καταννοώ την όποια ανησυχία σχετικά με την συμμετοχή του κόσμου στην συναυλία και τον κορονοιό.Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη και στην προστασία.Δεν υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων στις περιοχές που βρίσκονται σε λοκ-ντάουν.Είναι αποφάσεις του κράτους κι αυτές ακολουθώ.Όπως με δική μου εισήγηση,ζήτησα να ακυρωθούν οι μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Κεντρική Πλατεία ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού που ρητά αναφέρει τους χώρους στους οποίους επιτρέπεται η συνάθροιση κοινού.Όχι πάντως σε δημόσιους χώρους όπως οι πλατείες όπου είναι ανεξέλεγκτες γι’αυτό και η αρνητική μου θέση συναισθανόμενος τον κίνδυνο.Κι επειδή είμαι υπεύθυνος πολίτης,ανησυχώ καθημερινά για οτιδήποτε μας αφορά όλους.Και για την σημερινή συναυλία ανησυχώ και για την επόμενη αφιερωμένη στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.Είμαι ειλικρινής και θα αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί αν συμβεί το οτιδήποτε.

ΥΓ.2 Από τον Νοέμβριο του 2020 ως και τις αρχές Ιουνίου του 2021 βρισκόμασταν σε καραντίνα.Δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκδήλωση για τα Χριστούγεννα ή την Αποκριά.Δεν λειτούργησε το Θέατρο Απόλλων,δεν έγινε καμία εκδήλωση με κοινό σε αυτό.Δεν έγινε η συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο για την Λευκή Νύχτα.Μέσα στο καλοκαίρι έγινε προσπάθεια κάτω από δύσκολες συνθήκες να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα όσο ήταν δυνατόν.Παραστάσεις Καραγκιόζη σε 32 κοινότητες και γειτονιές του Πύργου,αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό,θερινό σινεμά στο Κατάκολο,παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,το Ωδείο Ολύμπιον,παρουσιάσεις βιβλίων κι έκθεση ζωγραφικής,εκδοση της Ιστορίας του Πύργου κατά την Ελληνική Επανάσταση.Και γίνεται αυτή η προσπάθεια και με τις συναυλίες.Και περιμένω το επόμενο διάστημα να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ενώ παράλληλα θα καταθέσω τις προτάσεις μου καθώς και των μελών του ΔΣ του ΔΟΠΠ στον κ.δήμαρχο όσον αφορά νέες δράσεις αλλά και δομές που έχει πολλή μεγάλη ανάγκη η πόλη.

ΥΓ.3 Οποιοσδήποτε θέλει,μπορεί να έλθει στο γραφείο του ΔΟΠΠ όπου βρίσκομαι καθημερινά να του δώσω όποια στοιχεία θέλει και να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό.Έτσι θα έπρεπε να κάνει κι ένας δημοσιογράφος κ.Λάμπρο,όπως εσείς είστε.Ρωτά,ερευνά,κρίνει και αποκαλύπτει. Εσείς πότε το κάνατε;

Kαι δεν μπορώ να μην κλείσω με τον Χατζιδάκι παραφράζοντάς τον λίγο… «Καληνύχτα Κεμάλ,αυτή η πόλη δεν θα αλλάξει ποτέ.»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: