Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, μετά την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/12/2022
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Απάντηση της Δημοτικής Αρχής,  μετά την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/12/2022

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής,  μετά την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/12/2022

Εμπαιγμός και υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου

 από τον κ. Καννή και λοιπούς.

Απαξίωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Δεν έχει προηγούμενο  σε τοπικό αλλά και σε  εθνικό  επίπεδο η αντιθεσμική   και αντιδημοκρατική συμπεριφορά μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου,

Οργανωμένα, μεθοδευμένα και συνειδητά η ετερόκλητη συμμαχία συγκεκριμένων παρατάξεων και προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα προέβη σε συμπεριφορές και πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Δυστυχώς η πολιτική ανωριμότητα και η εισαγωγή τοξικότητας στην τοπική πολιτική σκηνή, κρύβεται πίσω από ευκαιριακές απολίτικες πλειοψηφίες που διαμορφώνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χάριν της απλής αναλογικής. Εξαίρεση, αποτελεί η παράταση του κ. Αντώνη Καράμπελα και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντρέας Δημητρόπουλος, οι οποίοι προσήλθαν στη συνεδρίαση.

Ο κ. Καννής, αφού εξάντλησε τις απειλές προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να διασφαλίσει θετική εισήγηση με σκοπό την παρεμπόδιση υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2023, προσπάθησε  να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους Δ/ντες του Δήμου, παραπέμποντας τους στην εισαγγελία με «βαρύγδουπες» κατηγορίες. Ένα είναι σίγουρο, ότι η νομική του  αστοχία και η πολιτική του ανεπάρκεια, για άλλη μια φορά τον καθιστούν μαζί με τους «ευκαιριακούς» συνοδοιπόρους του, αφερέγγυους  και επικίνδυνους για τον τόπο.

Όταν και η προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων δεν απέδωσε, προφανώς μετά από ενδοσυνεννόηση, δεν ήρθαν στην  προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2023. Έχει προηγηθεί η διαδικασία διαβούλευσης και έγκρισης από την Εκτελεστική Επιτροπή. Η υποτιθέμενη εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε ο κ. Καννής, σύμφωνα με το νόμο για να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προϋποθέτει τη θετική εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν νομιμοποίησε την εναλλακτική πρότασή του, απαντώντας εγγράφως ότι η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος από την Υπηρεσία είναι απολύτως νόμιμη.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Καννής, σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική για άλλη μια φορά, όπως έκανε και με τη Δ/ντρια Οικονομικών κ. Παπανικολάου, παρέπεμψε τον κ. Τσίκα στον εισαγγελέα.

Η ορθότητα των νομικών απόψεων του κ. Καννή είναι γνωστή από μια σειρά απορρίψεων των θέσεών του από τις Δικαστικές και Ελεγκτικές Αρχές για άλλα θέματα του Δήμου.

Εξ άλλου και στο παρελθόν τα ίδια έπραττε, χωρίς ίχνος δικαίωσης από καμία Αρχή.

Σήμερα, πάνω από 35 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, έμαθαν την ΑΛΗΘΕΙΑ και έλαβαν ενημέρωση με συγκεκριμένα παραδείγματα  για την συστηματική και εμμονική υπονόμευση  της αναπτυξιακής πορείας  του Δήμου. Και ουσιαστικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το έργο της.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο είναι νόμιμο, αναπτυξιακό με κοινωνικό πρόσημο.

Τέλος, όσον αφορά δημοτικούς συμβούλους που «χρεώνονται» στην παράταξή μας, αυτοί, εδώ και καιρό, έχουν επιλέξει το δικό τους δρόμο. Ο κ. Κυριαζής Επαμεινώνδας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Βγενόπουλος Ανδρέας, προφανώς έχουν ξεχάσει να αποχωρήσουν από την παράταξή μας. Ίσως, γιατί δεν αποχωρίζονται εύκολα τα προσωπικά πλεονεκτήματα και οφέλη, λειτουργώντας ως σύγχρονοι «Δούρειοι Ίπποι».

Τους παραπέμπουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: